Η μητέρα φύση κάνει πάντα την καλύτερη δουλειά.
Από την ροζ λίμνη στην Αυστραλία, μέχρι τους μεγάλους καταρράκτες στα σύνορα της Ζιμπάμπουε-Ζάμπια, και το «μονοπάτι του γίγαντα» στην Β. Ιρλανδία, αυτά είναι τα 22 θαύματα της φύσης που αξίζει να κάνετε ένα ταξίδι έστω για μια φορά στη ζωή σας.
Καταρράκτες Βικτώρια
Βρίσκονται στα σύνορα της Ζιμπάμπουε με τη Ζάμπια και είναι δύο φόρες μεγαλύτεροι από τους καταρράκτες του Νιαγάρα. Θεωρούνται ότι είναι οι μεγαλύτεροι καταρράκτες του κόσμου σύμφωνα με το Encyclopedia Britannica.
Ο ήχος του νερού που πέφτει είναι τόσο μεγάλος που ακούγεται ακόμη και 24 μίλια μακριά.
Το ηφαίστειο Παρικουτίν
Το ηφαίστειο Παρικουτίν στο Μεξικό είναι παράδειγμα ηφαιστείου που γεννήθηκε ξαφνικά, σε περιοχή που δεν υπήρχε. Ξεκίνησε ως ρωγμή του εδάφους σε χωράφι με καλαμπόκι στις 20 Φεβρουαρίου 1943 και παρέμεινε ενεργό ως το 1952. Κατά την περίοδο που υπήρξε ενεργό, δημιούργησε κώνο ύψους 420 μέτρων.
Κοιλάδα Γιοσεμάιτ
Είναι από τους πιο δημοφιλής εθνικούς δρυμούς των ΗΠΑ. Βρίσκεται στην Καλιφόρνια.
Γκραντ Κάνυον
Το Μεγάλο Φαράγγι που σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο, βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα των ΗΠΑ.
Έχει μήκος 446 χιλιομέτρων, πλάτος μεταξύ 6,5 και 29 χιλιομέτρων και βάθος που φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα.
Σαλάρ Ντε Ουγιούνι
Το Σαλάρ Ντε Ουγιούνι βρίσκεται στην Βολιβία και είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Βρίσκεται στο υψίπεδο των Άνδεων περίπου 3.656 μέτρα πάνω από το μέσο επίπεδο της θάλασσας και διαμορφώθηκε ύστερα από μετασχηματισμούς διαφόρων προϊστορικών λιμνών. Καλύπτεται από λίγα μέτρα κρούστας αλατιού, το οποίο έχει μια εξαιρετική ομαλότητα καθώς η υψομετρική διαφορά είναι λιγότερη από ένα μέτρο σε ολόκληρη την έκταση του Σαλάρ.
Βόρειο Σέλας
Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα, κατά το οποίο ο ουρανός σε συγκεκριμένα σημεία της γης, λαμβάνει εκπληκτικά χρώματα.
Το Σέλας είναι το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και που παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές (Πολικό Σέλας), τόσο στο Βόρειο ημισφαίριο, όσο και στο Νότιο, αποκαλούμενο αντίστοιχα «Βόρειο Σέλας» και «Νότιο Σέλας».
Ζανγκτζιατζιέ, Κίνα
Tο Εθνικό Πάρκο Ζανγκτζιατζιέ είναι το πρώτο πάρκο που λειτούργησε στην Κίνα, το 1982 και έκτοτε προσφέρει ένα μοναδικό υπερθέαμα στους επισκέπτες του. Πέτρινες, κατακόρυφες στήλες που μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό αλλά και δέντρα «σκαρφαλωμένα» ακόμη και στο πιο απίθανο σημείο, συνθέτουν ένα απίστευτο φυσικό τοπίο με βράχους- ουρανοξύστες και ένα δάσος που δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η γυάλινη γέφυρα, μήκους 380 μέτρων, που βρίσκεται σε ύψος 300 μέτρων, που συνδέει δύο απόκρημνες κορυφές της περιοχής.
Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος
Είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο και βρίσκεται στη βρίσκεται στη Θάλασσα των Κοραλλίων, έξω από τις ακτές του Κουίνσλαντ της βορειοανατολικής Αυστραλίας. Απαρτίζεται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά, και εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 2.600 χιλιόμετρων σε μία θαλάσσια περιοχή έκτασης περίπου 344.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Σαχάρα
Διασχίζει την Αφρική από τον Ατλαντικό ωκεανό έως την Κοιλάδα του Νείλου και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Αφρικής.
Έβερεστ
Το Έβερεστ είναι η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Ιμαλαΐων και η κορυφή της το υψηλότερο σημείο της Γης πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων
Νησιά Γκαλαπάγκος
Αποτελείται από 13 κύρια ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια. Ανήκουν πολιτικά στην Δημοκρατία του Ισημερινού, στη βορειοδυτική Νότια Αμερική. Είναι φημισμένα για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί το 1835 ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.
Η Μεγάλη Πρισματική Πηγή στο Γέλοουστοουν
Η Μεγάλη Πρισματική Πηγή στο πάρκο Γέλοουστοουν των ΗΠΑ, περιέχει άλατα που δημιουργούν κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα, πράσινα και μπλε χρώματα. Σύμφωνα με μια θεωρία, σε πηγές σαν αυτή εμφανίστηκαν οι πρώτοι ζωντανοί οργανισμοί
Κάτω από τα θερμά λουτρά και τους πίδακες ατμών του εθνικού Πάρκου Γελοουστόουν στις ΗΠΑ, «κοιμάται» ένα υπερηφαίστειο.
Οι βράχοι του Μόχερ
Οι βράχοι του Μοχέρ στη νοτιοδυτική περιοχή Μπέρεν (Burren) της Ιρλανδίας, αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, καθώς το 2006 υπολογίζεται ότι τους επισκέφθηκαν 1.000.000 επισκέπτες. Χαρακτηριστικό σημείο τους είναι ο πέτρινος στρογγυλός πύργος του Sir Cornelius O’Brien που χτίστηκε το 1835.
Μαλδίβες
Βρίσκεται στον Ινδικό ωκεανό και είναι νησιωτική χώρα που αποτελείται από ατόλες. Τα υπέροχα νερά τις, έχουν εντάξει τις Μαλδίβες στη λίστα με τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς.
Κόλπος Χα Λονγκ
Χαρακτηρίζεται το Εθνικό Στολίδι του Βιετνάμ και ανήκει στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και στον κατάλογο Εθνικών Κειμηλίων και Τόπων του Βιετνάμ από το 1962. Βρίσκεται στο βόρειο Βιετνάμ και αποτελείται από χιλιάδες ασβεστολιθικούς σχηματισμούς και νησίδες σε διάφορα μεγέθη και εντυπωσιακά σχήματα.
Νησί Κομόντο
Βρίσκεται στην Ινδονησία και εκτός από την ομορφιά του, είναι γνωστό για τον Δράκο του Κομόντο, την μεγαλύτερη εν ζωή σαύρα του πλανήτη.
Το μονοπάτι του γίγαντα
Το «μονοπάτι του γίγαντα» (giant’s causeway), είναι ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο της Β. Ιρλανδίας, που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με τις εξάγωνες πέτρες που εφάπτονται μεταξύ τους. Σε πολλά σημεία, η συμμετρία μεταξύ των βράχων είναι τέτοια, που δύσκολα πείθεται κανείς ότι η περιοχή είναι δημιούργημα της μητέρας φύσης.
Νιαγάρα
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα αποτελούνται από δύο μεγάλα τμήματα που χωρίζονται από το νησί Goat : οι καταρράκτες Horseshoe, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην Καναδική πλευρά των συνόρων, και των Americans Falls στην Αμερικανική πλευρά. Σχηματίστηκαν όταν υποχώρησαν οι παγετώνες στο τέλος της περιόδου Wisconsin (τελευταία εποχή των πάγων), και το νερό από τις νεοσυσταθείσες Μεγάλες Λίμνες δημιούργησε ένα δρόμο μέσα από τους κρημνούς της περιοχής προς τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ενώ δεν είναι εξαιρετικά μεγάλοι σε ύψος, οι καταρράκτες του Νιαγάρα έχουν μεγάλο πλάτος.
Η ροζ λίμνη στην Αυστραλία
Η λίμνη Χίλιερ που μοιάζει με ροζ τσιχλόφουσκα, βρίσκεται στο νησί Middle στη δυτική Αυστραλία. Το ροζ χρώμα οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητα της σε αλάτι αλλά και στα κόκκινα αλόφιλα βακτηρία που περιέχει.
Παμούκαλε στην Τουρκία
Το Παμούκαλε που σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι», είναι γεωλογικός σχηματισμός στην επαρχία Ντενιζλί, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Αποτελείται από θερμές πηγές και λευκό τραβερτίνη, ο οποίος σχηματίζει πισίνες από τα ανθρακικά ορυκτά που περιέχονται στο νερό. Βρίσκεται στο εσωτερικό της κοιλάδας του Μαιάνδρου.
Οι μαρμάρινες σπηλιές της Παταγονίας
Σαν να δημιουργήθηκαν από χέρι καλλιτέχνη, οι «Marble Caves» (Μαρμάρινες Σπηλιές) αποτελούν ένα μοναδικό φαινόμενο που βρίσκεται στη λίμνη Lago General Carrera ανάμεσα στη Χιλή και την Αργεντινή.
Η ιδιαίτερη γεωλογική μορφή τους οφείλεται στην κίνηση των κυμάτων της λίμνης εδώ και 6.000 χρόνια.
Ο πολύχρωμος ποταμός της Κολομβίας
Το Κάνο Κριστάλες της Κολομβίας, από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο, μετατρέπεται σε ένα πολύχρωμο ρέμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ο λόγος ότι κατοικείται από ενδημικά φύκια, με αποτέλεσμα το ποτάμι να καλύπτεται με διαφορετικές αποχρώσεις κίτρινου, μπλε και κόκκινου, που μαζί δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα.
ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr