Με τις ευλογίες… Λοπές η Μπενφίκα

0
290

Τεράστια και απίστευτη όπως αποδείχτηκε νίκη για την Μπενφίκα που χάρη σε ένα παιδικό λάθος του τερματοφύλακα της Λιόν, Αντονί Λοπές, πήρε το τρίποντο με 2-1 στο «da Luz» της Λισαβόνας. Οι «αετοί» πήραν από νωρίς προβάδισμα ωστόσο δεν μπόρεσαν ποτέ να τελειώσουν το παιχνίδι και φάνηκε πως θα το πλήρωναν. Οι Λιονέ βρήκαν την ισοφάριση ωστόσο ούτε αυτοί κατάφεραν κάτι περισσότερο. Τελικά ο Λοπές χάρισε μία ανέλπιστη νίκη στην ομάδα της Πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ με την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 4′ με την μπάλα μετά από κόντρες στην περιοχή της Λιόν να στρώνεται στον Ράφα Σίλβα με που δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Στο 37′ και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε συμβεί τίποτα το αξιόλογο, οι «αετοί» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Φέρο να γυρίζει για τον Σεφέροβιτς που σούταρε στην κίνηση στέλνοντας όμως την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοπές.

Στο 71′ και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Λιόν έφερε το ματς στα ίσα με τον Ντιμπουά να βγάζει σέντρα για τον Ντεπάι που πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1. Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών οι Λινέ είχαν καλή στιγμή με σουτ του Ντεπάι που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος. Στο 86′ και χάρη σε ένα τραγικό λάθος του Λοπές, ο Πίτσι έκανε σε κενή εστία το 2-1.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ταβάρες, Ρούμπεν Ντίας, Φέρο, Γκριμάλδο, Ζέντσον Φερνάντες, Φλορεντίνο, Γκάμπριελ, Ράφα Σίλβα (20′ Πίτσι), Σεφέροβιτς (59′ Κάρλος Βινίσιους), Σέρβι (77′ Ντε Τομάς)

ΛΙΟΝ: Λοπές, Ντιμπουά, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Κονέ, Τεριέ (56′ Τιάγκο Μέντες), Αουάρ (88′ Ρεϊνέ), Τουσάρ, Κορνέ (66′ Τραορέ), Ντεμπελέ, Ντεπάι

 

ΠΗΓΗ: protathlima.com