Οι χειμερινές μεταγραφές του Ολυμπιακού στην εποχή Μαρινάκη (vids)

0
391

Αυτοί που βοήθησαν και αυτοί που πέρασαν και δεν «ακούμπησαν». 

To fosonline σας παρουσιάζει τις χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού από στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πολλοί παίκτες που αποκτήθηκαν από το ελληνικό πρωτάθλημα κατάφεραν να προσαρμοστούν γρήγορα στην ομάδα και να προσφέρουν αγωνιστικά, ενώ οι ποδοσφαιριστές που προήλθαν από τα πρωταθλήματα του εξωτερικού δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα.

2010-11

Τη σεζόν 2010-2011 μετά από ένα χρόνο… διαλείμματος από τα πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της Super League με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο. Οι «πινελιές» των Τζεμπούρ και Μανιάτη έδωσαν ξεχωριστό «χρώμα» στο σύνολο του Ισπανού προπονητή και όχι μόνο.

Οι δύο ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2010-2011 και κατάφεραν να «δέσουν» και να προσφέρουν πολλά στην ομάδα του Πειραιά. Αντίθετα ο Μανόλης Μονιάκης δεν φόρεσε ποτέ την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Αλγερινός επιθετικός είχε μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ και για μια τριετία σκόραρε κατά ριπάς με τον «δαφνοστεφανωμένο» στο στήθος. Ο Γιάννης Μανιάτης έγινε χαφ από τον «Τσινγκούρι» και στη συνέχεια φόραγε για χρόνια το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Αναλυτικά οι μεταγραφικές κινήσεις της σεζόν 2010-2011

1. Ραφίκ Τζεμπούρ (ΑΕΚ)

2. Γιάννης Μανιάτης (Πανιώνιος) 0,4 εκ. ευρώ

3. Μανόλης Μονιάκης (ΟΦΗ) 0,1 εκ. ευρώ. (πήγε δανεικός στην Κέρκυρα)

2011-12

Τον χειμώνα της σεζόν 2011-2012 ο Ρόι Κάρολ ήταν μια πολύ έξυπνη μεταγραφή από τον ΟΦΗ. Όλοι θυμούνται τον Βόρειο Ιρλανδό πορτιέρε για το πέναλτι που απέκρουσε στην εκτέλεση του Νάτχο στο ματς του Europa League με την Ρουμπίν Καζάν στη Μόσχα (στο γήπεδο Λουζνίκι) που είχε μπει ως αλλαγή, αλλά και για την σπουδαία εμφάνιση του στον επαναληπτικό αγώνα στον οποίο έπαιξε ως τραυματίας για ένα ημίχρονο. Αντιθέτως ο δανεικός και ιδιόρρυθμος Καζίμ Ρίτσαρντς από την Τουρκία δεν «έπιασε».

Αναλυτικά οι μεταγραφικές κινήσεις της σεζόν 2011-2012

1. Καζίμ Ρίτσαρντς (Γαλατά, δανεικός) 0.9 εκ. ευρώ
2. Ρόι Κάρολ (ΟΦΗ) 0,3 εκ ευρώ

2012-13

Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο μπορεί να είχε μπόλικο ταλέντο, αλλά δεν κατάφερε να «δέσει» στον Ολυμπιακό. Μάλιστα είχε κάνει άνω-κάτω τα αποδυτήρια με την ανάρμοστη συμπεριφορά του και στη συνέχεια αποχώρησε.

Αναλυτικά η μεταγραφική κίνηση της σεζόν 2012-2013

1. Χουάν Πάμπλο Πίνο (χωρίς ομάδα)

2013-14

Από τις χειμερινές μεταγραφές της σεζόν 2013-2014, είχε ξεχωρίσει η άφιξη του πολύπειρου Παραγουανού επιθετικού Νέλσον Βαλντές, τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει για να αντικαταστήσει τον Μήτρογλου που είχε πουληθεί στη Φούλαμ. Ο άλλοτε επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης και της Βαλένθια είχε σημειώσει κάποια γκολ αλλά δεν έπεισε ποτέ με τις εμφανίσεις του.

Ο Ιβάν Μαρκάνο το 2014 πραγματοποίησε τη δεύτερη θητεία του στους Πειραιώτες από τους οποίους αποκτήθηκε και πάλι ως δανεικός (από την Ρουμπίν Καζάν- ο πρώτος δανεισμός ήταν από τη Βιγιαρεάλ). Οι εμφανίσεις του έκαναν την Πόρτο να τον αποκτήσει το επόμενο καλοκαίρι. Βέβαια ο Ισπανός αμυντικός εργάστηκε σε γνώριμο περιβάλλον και δεν χρειάστηκε να προσαρμοστεί.

Ο Ερνάν Πέρες δεν κατάφερε να αποδείξει την αξία του στον Ολυμπιακό. Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι του με τον σύλλογο απέναντι στον Απόλλωνα, έπαθε ρήξη προσθίου χιαστού.

Ο Πελέ έκανε ελάχιστες εμφανίσεις και την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό, ενώ ο Ιμπραήμ δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της πειραιώτικης ομάδας.

Αναλυτικά οι μεταγραφικές κινήσεις της σεζόν 2013-2014

1. Ερνάν Πέρες (Βιγιαρεάλ, δανεικός) 0,5 εκ. ευρώ
2. Πελέ ( Εργοτέλης) 0,4 εκ. ευρώ
3. Αμπντισαλάμ Ιμπραήμ (Μάντσεστερ Σίτι) (πήγε δανεικός στον Εργοτέλη)
4. Νέλσον Βαλντές (Αλ Τζαζίρα, δανεικός) 0,5 εκ. ευρώ

5. Ιβάν Μαρκάνο (Ρουμπίν Καζάν, δανεικός)

2014-15

2015-16

2016-17

Ο Ανσαριφάρντ ήταν η μεταγραφή που απέδωσε «καρπούς» από τις κινήσεις του Ολυμπιακού στην χειμερινή περίοδο της σεζόν 2016-2017. O Ιρανός επιθετικός σε 48 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσει με τους «ερυθρόλευκους» πέτυχε 22 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ. Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε για τη Νότιγχαμ Φόρεστ μετά την απόκτηση των Χασάν, Γκερέρο και Μάνου.

Ο Σισοκό και ο Παρέδες δεν έπεισαν με τις εμφανίσεις τους στους Πειραιώτες και αποχώρησαν εκείνο το καλοκαίρι από την ομάδα. Οι Ξύδας και Καραγεώργης αγωνίστηκαν στην ομάδα νέων και το επόμενο καλοκαίρι δόθηκαν δανεικοί στον ΑΟΧ Κισσαμικό. Ο Καραγεώργης παραμένει στην Κρητική ομάδα ενώ ο Ξύδας πλέον αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Σισέ ενσωματώθηκε το καλοκαίρι του 2017 στον Ολυμπιακό και πλέον αποτελεί τον βασικό στόπερ του «δαφνοστεφανωμένου» μαζί με τον Βούκοβιτς.

Αναλυτικά οι μεταγραφικές κινήσεις της σεζόν 2016-2017

1. Γιώργος Ξύδας (Καλλονή) (έπαιξε στους νέους)
2. Αντώνης Καραγεώργης (Καλλονή) (έπαιξε στους νέους)
3. Καρίμ Ανσαριφάρντ (Πανιώνιος) 0,4 εκ. ευρώ

4. Αλί Σισοκό (Άστον Βίλα, δανεικός)
5. Χουάν Κάρλος Παρέδες (Γουότφορντ, δανεικός)
6. Παπέ Σισέ (Αζαξιό) (στον Ολυμπιακό ενσωματώθηκε το καλοκαίρι του 2017)

2017-18

Τον Ιανουάριο του 2018 ο Κέβιν Μιραλάς επέστρεψε στον Ολυμπιακό από την Έβερτον αλλά δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και δεν ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς του. Πλέον συνεχίζει στη Φιορεντίνα.

Ο Χατζισαφί έκανε κάποια καλά παιχνίδια στον Ολυμπιακό αλλά το καλοκαίρι επέστρεψε στο πρωτάθλημα της πατρίδας του καθώς οι Πειραιώτες έδωσαν τα «κλειδιά» στη θέση του αριστερού μπακ στους Έλληνες Τσιμίκα και Κούτρη.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος αμυντικός Ιγκόρ Σίλβα που αποκτήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης αγωνίστηκε με το… σταγονόμετρο και φέτος είναι δανεικός στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Αναλυτικά οι μεταγραφικές κινήσεις της σεζόν 2017-2018

1. Εχσάν Χατζισαφί (Πανιώνιος) 0,6 εκ. ευρώ
2. Κέβιν Μιραλάς (Έβερτον, δανεικός)

3. Ιγκόρ Σίλβα (Αστέρας Τρίπολης)

 

 

 

ΠΗΓΗ: fosonline.gr