Area 51: Φόβοι για εισβολή εκατομμυρίων πολιτών σε στρατιωτική βάση

0
288

Φάρσα ή πραγματικότητα; Εκατομμύρια χρήστες του Facebook «απειλούν» με εισβολή στην «μυστική» βάση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ Area 51 προκαλώντας την ανησυχία των στρατιωτικών.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι εάν είστε χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είτε θα σας έχει έρθει πρόσκληση να παραστείτε σε κάποιο event με τίτλο που δεν βγάζει κανένα νόημα όπως «Παράσταση θεάτρου σκιών στο κτήριο της Βουλής στις τάδε του μήνα» είτε έχετε φτιάξει ο ίδιος/α ένα τέτοιο event για να σπάσετε πλάκα με τους φίλους σας. Επειδή όμως στο ίντερνετ τα όρια μεταξύ αστείου και σοβαρού εξαιτίας των ασαφών διατυπώσεων και της μαζικότητας που έχει το μέσο είναι δυσδιάκριτα, ένα αντίστοιχο «κάλεσμα» στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πρόκειται για το περίφημο event που καλεί τους χρήστες του Facebook να εισβάλλουν στις 20 Σεπτεμβρίου του 2019 μαζικά στην περίφημη μυστική -μέχρι πριν μερικά χρόνια- βάση Area 51 (Περιοχή 51) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην έρημο της Νεβάδα. Μέχρι σήμερα την παρουσία τους στο… event έχουν επιβεβαιώσει περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι κι αυτό γιατί η μυστικοπάθεια που επιδείκνυαν επί χρόνια οι αμερικανικές κυβερνήσεις σχετικά με την συγκεκριμένη βάση, είχε αφήσει χώρο για να ανθίσουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τις δραστηριότητες στον χώρο αυτόν. Σύμφωνα με τον θρύλο εκεί φυλάσσεται υλικό (έγγραφα, αλλά και άλλα στοιχεία) που αποδεικνύει όχι μόνο ότι υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά ότι η Αμερικανική κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με αυτούς.

Από το 2013 πάντως που επίσημα αναγνωρίστηκε η ύπαρξη της βάσης από την αμερικανική κυβέρνηση μέχρι σήμερα, έχει γίνει γνωστό ότι στην βάση αυτή γίνονται δοκιμές και αναπτύσσονται διάφορα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων και κατασκοπευτικών αεροπλάνων. Έτσι εξηγούνται και οι αναφορές από τους ντόπιους για συχνά περιστατικά εμφάνισης «ιπτάμενων δίσκων» ή γενικότερα «μη ταυτοποιημένων ιπτάμενων αντικειμένων», UFO δηλαδή. Ενδεικτικό της τρέλας που επικρατεί στην περιοχή με τους «εξωγήινους» και τα διάφορα UFO είναι πως μπαρ, ξενοδοχεία και εστιατόρια στις πόλεις κοντά στην βάση, στην πεδιάδα της Αμαργκόσα, έχουν… εξωγήινη αισθητική.

Ανεξάρτητα από το «φολκλόρ» περί εξωγήινων πάντως η Πολεμική Αεροπορία, με το που έγινε γνωστό ότι στο Facebook «απειλούν» ότι θα προσπαθήσουν να εισβάλλουν στην βάση περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι, ξεκαθάρισε με ανακοίνωση της ότι η Περιοχή 51 είναι στρατιωτική βάση και τα μέτρα ασφαλείας είναι συγκεκριμένα. Επιπλέον όπως τόνισε σε περίπτωση που όντως εμφανιστούν πολίτες που θα προσπαθήσουν να εισβάλλουν στην περιοχή θα αντιμετωπιστούν με βάση τους κανόνες εμπλοκής.

Περισσότεροι από 4.000 πλανήτες έχουν εντοπιστεί

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr