Επική ανατροπή της Ντόρτμουντ – Ματσάρα στο Λονδίνο

0
370

Ματσάρα στη Βεστφαλία με την Ντόρτμουντ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη. Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει, η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Γκενκ και πέρασε στην κορυφή του ομίλου. Επική ισοπαλία με “βροχή” από γκολ στο Λονδίνο για Τσέλσι και Άγιαξ.

Ματσάρα στη Βεστφαλία με την Ντόρτμουντ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη. Η ομάδα του Φαβρ με φοβερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη με 3-2 κόντρα στην Ίντερ και έμεινε μόνη στη δεύτερη θέση του ομίλου. Είχαν καταφέρει να προηγούνται με 2-0 στο ημίχρονο οι «νερατζούρι», που κατέρρευσαν στην επανάληψη.

Η ομάδα του Κόντε, ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο στο ματς, αφού μόλις στο 5ο λεπτό με υπέροχη ατομική ενέργεια ο Λαουτάρο άνοιξε λογαριασμό και έβαλε μπροστά τους Ιταλούς. Το ημίχρονο, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την Ίντερ, αφού μετά από όμορφη κυκλοφορία της μπάλας, ο Βετσίνο αξιοποίησε την μπαλιά του Καντρέβα και έγραψε το 2-0 για την ομάδα του.

Ωστόσο, στην επανάληψη η Ντόρτμουντ έφερε τα πάνω-κάτω. Στο 51’ ο Γκέτσε βρήκε στην περιοχή τον Χακίμι, εκείνος πλάσαρε σωστά και μείωσε σε 2-1 για τους Βεστφαλούς. Η Ίντερ που ολοένα και έχανε μέτρα, κοιμήθηκε στο 64ο λεπτό με τον Μπραντ μετά από πλάγιο πήρε την μπάλα στην περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίση σε 2-2.

Η επική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 77’ όταν ο Σάντσο έκοψε με την κάθετη στα δύο την άμυνα των «νερατζούρι» και ο Χακίμι με το δεύτερο του τέρμα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα αποτελέσματα του ομίλου (4η αγωνιστική)

Μπαρτσελόνα – Σλάβια Πράγας 0-0
Μπ. Ντόρτμουντ – Ίντερ 3-2
(51′, 77΄Χακίμι, 64′ Μπραντ – 5′ Λαουτάρο, 40′ Βετσίνο)

Βαθμολογία

1.Μπαρτσελόνα 8
2.Ντόρτμουντ 7
3. Ίντερ 4
4.Σλάβια Πράγας 2

Τσέλσι και Άγιαξ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 4-4 στο πιο τρελό παιχνίδι της βραδιάς και ενδεχομένως της σεζόν ολόκληρης, με τον Αίαντα να προηγείται με 4-1 και να παίζει με 9 παίκτες από το 69ο λεπτό. Την ίδια στιγμή η Βαλένθια διέλυε 4-1 τη Λιλ με ένα ξέσπασμα με τέσσερα γκολ στο δεύτερο 45λεπτο φέρνοντας τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι.

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει, η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Γκενκ και πέρασε στην κορυφή του ομίλου, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία (1-1) στο «Σαν Πάολο» ανάμεσα σε Νάπολι και Σάλτσμπουργκ.

Τις πιθανότητες πρόκρισης στους «16» του Champions League απογείωσε η Λιόν! Καθάρισε 3-1 την Μπενφίκα και (παίρνοντας επίσης προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας) έχει την τύχη της στα χέρια της.

 

 

ΠΗΓΗ: skai.gr