Ερυθρός Αστέρας: Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στο «μικροσκόπιο»

0
291

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (1/10, 22:00) τον Ερυθρό Αστέρα για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και το SDNA σας προετοιμάζει την ανασκόπηση των πεπραγμένων του Ερυθρού μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Ένα κρίσιμο αδερφικό παιχνίδι διεξάγεται απόψε στο «Ράικο Μίτιτς» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Το ματς είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τις δύο ομάδες, αφού θα δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα σε μία εκ των δύο για την 3η θέση που οδηγεί στη φάση των «32» του Europa League.  Οι Σέρβοι θέλουν πολύ τη νίκη, αφού στοχεύουν σε πετυχημένη πορεία στις ευρωπαϊκές, αλλά και στις εγχώριες διοργανώσεις. Άλλωστε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ερυθρού, Ζβέζνταν Τέρζιτς, η ομάδα του είναι η καλύτερη των τελευταίων 20 ετών, αφού έχουν επενδυθεί αρκετά χρήματα.

Μπορεί ο Ερυθρός Αστέρας να ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν με ξέφρενη πορεία σε Σερβία και πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως δεν άργησε πολύ, ώστε να εμφανιστούν οι πρώτες μουρμούρες. Ο λόγος; Φυσικά, η ήττα στο «αιώνιο» ντέρμπι κόντρα στην Παρτιζάν στις 22 Σεπτεμβρίου. Η εμφάνιση της Ζβέζντα στην 9η αγωνιστική του σερβικού πρωταθλήματος ήταν απογοητευτική και με μόλις 2 τελικές το 2-0 μάλλον κολακευτικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μετά από αυτή την ήττα, στο Βελιγράδι προέκυψε θύελλα αντιδράσεων. Η διοίκηση επέβαλλε πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές του Ερυθρού, με τον Τέρζιτς να κατακεραυνώνει την ομάδα του, ενώ η κριτική στον προπονητή, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ήταν δριμεία. Ο ίδιος θέλησε να απολογηθεί για το αποτέλεσμα, ενώ του έγινε και ερώτηση για το αν μπορεί να διαχειριστεί μία ομάδα με συνεχόμενα παιχνίδια σε Σερβία και Ευρώπη. Πριν το παιχνίδι στην έδρα της Παρτιζάν είχε προηγηθεί η ήττα στην «Allianz Arena», όπου μεν ο Αστέρας έχασε με 3-0, αλλά η εμφάνιση ήταν αρκετά ελπιδοφόρα, αφού, όπως αναφέρουν στη Σερβία, το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ χαμηλότερο, κάτι που θα έκανε πάρα πολύ καλό στη ψυχολογία των παικτών.

Πάντως, έως τώρα, ο Ερυθρός φαίνεται να «αδειάζει» συναισθηματικά έπειτα από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κάτι τέτοιο δεν παρατηρήθηκε μόνο στο «αιώνιο» ντέρμπι, αλλά και σε άλλα, θεωρητικά, πιο εύκολα παιχνίδια. Η σερβική ομάδα μπορεί να μην είχε χάσει βαθμούς, αλλά σε ματς, όπως κόντρα στην Βοϊβοντίνα ή την Σπαρτάκ, ο Μιλόγεβιτς παραπονέθηκε αρκετές φορές προς τους ποδοσφαιριστές τους ότι έχουν… μείνει στους ευρωπαϊκούς πανηγυρισμούς, δίχως να δίνουν το 100% στα εγχώρια ματς. Μέχρι το παιχνίδι με την Παρτιζάν δεν το είχε πληρώσει παίρνοντας νικηφόρα αποτελέσματα, με πολύ μέτριες εμφανίσεις.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό πήρε μία εύκολη νίκη απέναντι στην Μάτσβα με 3-1. Ήταν μία νίκη «οξυγόνο», αφού επανέφερε κατά κάποιο τρόπο στο κλαμπ την ηρεμία, προκειμένου να δει με περισσότερη συγκέντρωση τη συνέχεια. Ήταν το δεύτερο σερί τρίποντο μετά την αποτυχία κόντρα στην Παρτιζάν. Στο εν λόγω παιχνίδι μάλιστα σκόραρε και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Χοσέ Κάνιας, αλλά και ο Μπεν που είχε περάσει από Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Λεβαδειακό και Βέροια. Ο 30χρονος δεξιός εξτρέμ είναι σημαντική μονάδα του Αστέρα στο πρωτάθλημα έχοντας πετύχει 4 γκολ. Ενορχηστρωτής της ομάδας είναι ο πρώην «ερυθρόλευκος», Μάρκο Μαρίν, ενώ το «κανόνι» ακούει στο όνομα Μίλαν Πάφκοφ,  οποίος έχει σημειώσει συνολικά 6 γκολ (2 σε προκριματικά Champions League και 4 στο πρωτάθλημα).

Αναφορικά με τα πλάνα του Μιλόγεβιτς για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, οι Σέρβοι πρόκειται να παραταχθούν στο γήπεδο με σύστημα 4-2-3-1. Ο Μπόργιαν θα βρίσκεται κάτω από την εστία, με τους Ντέγενεκ και Μιλούνοβιτς στα στόπερ και τους Γκόμπελιτς και Ρόντιτς στα μπακ. Στον άξονα σίγουρα θα βρίσκεται ο Κάνιας, ενώ παρτενέρ του πρόκειται να είναι είτε ο Γιοβάνοβιτς, είτε ο Βούλιτς. Μπροστά τους θα κινείται ο «δημιουργός» Μάρκο Μαρίν και δεξιά του θα είναι τοποθετημένος ο πρώην Αρειανός, Ματέο Γκαρσία. Η αριστερή πλευρά της επίθεσης θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή, δεδομένου ότι Βουκάνοβιτς και Φαν Λα Πάρα παλεύουν για μία θέση. Στην κορυφή της επίθεσης, επίσης, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ο Ρίτσμοντ Μποάκι είναι το φαβορί, καθώς στην Ευρώπη σημειώνει καλές εμφανίσεις έχοντας βρει τρεις φορές δίκτυα στα προκριματικά. «Αντίπαλος» του θα είναι ο Τομανέ, ο οποίος είχε σκοράρει και κόντρα στη Μάτσβα. Ο πρώτο σκόρερ Πάφκοφ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό τις προηγούμενες ημέρες.

 

ΠΗΓΗ: kerkida.net