Και ανήλικος ανάμεσα στους νεκρούς του τρέιλερ στο Έσεξ

0
292

Από το βελγικό λιμάνι του Ζεεμπρούγκε και μέσω του Τάμεση έφτασε τελικά επί βρετανικού εδάφους και συγκεκριμένα στην περιοχή Πέρφλιτ της νοτιοανατολικής Αγγλίας το τρέιλερ φορτηγού με το κοντέινερ εντός του οποίου εντοπίστηκαν 39 πτώματα λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Νωρίτερα, η Aστυνομία της κομητείας του Έσεξ, όπου βρίσκεται το βιομηχανικό πάρκο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί, είχε πει πως το τρέιλερ είχε εισέλθει στο βρετανικό έδαφος από το λιμάνι του Χόλιχεντ στην Ουαλία, πιθανώς προερχόμενο από την Ιρλανδία.

Η νεότερη ενημέρωση της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης αναφέρει ότι το κοντέινερ, που πιστεύεται ότι ήταν ψυγείο, βρισκόταν στην περιοχή του Θάροκ λίγο μετά τις 12.30 τη νύχτα και ότι μετακινήθηκε από εκεί 35 λεπτά αργότερα για να καταλήξει στο βιομηχανικό πάρκο της περιοχής Γκρέις.

Το όχημα που μετέφερε το κοντέινερ ανήκει σε ιρλανδικών συμφερόντων εταιρεία με δηλωμένη έδρα τη Βουλγαρία. Ωστόσο πιστεύεται ότι έφυγε από τη Βουλγαρία το 2017 και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει στη χώρα, έχοντας ως βάση τη Βόρεια Ιρλανδία.

Εν τω μεταξύ, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κατονόμασαν τον οδηγό του οχήματος που έχει συλληφθεί ως ύποπτος για ανθρωποκτονία ως τον 25χρονο Μο Ρόμπινσον από το Πόρτανταουν της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η αστυνομία επανέλαβε ότι πρώτιστη προτεραιότητα είναι η ταυτοποίηση των θυμάτων, των οποίων δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί ούτε η εθνικότητα.

Στους 39 περιλαμβάνεται και ένας ανήλικος.

Για την καλύτερη διεξαγωγή της έρευνας το όχημα μετακινήθηκε αργά το απόγευμα από το βιομηχανικό πάρκο.

Τον αποτροπιασμό τους εξέφρασαν οι Βρετανοί πολιτικοί ηγέτες με τον πρωθυπουργό Τζόνσον να κάνει λόγο για «αδιανόητη τραγωδία».

 

ΠΗΓΗ: omegalive.com.cy