ΜακΚίσικ: «Η πρόκριση στα πλέι οφ είναι ακόμα πιθανή για εμάς»

0
321

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό Σακίλ ΜακΚίσικ έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Σακίελ ΜακΚίσικ αποτελεί αποκάλυψη για τον Ολυμπιακό. Ήδη από το πρώτο επίσημο παιχνίδι, κόντρα στη Μακάμπι, στο Τελ Αβίβ, την περασμένη εβδομάδα, έδωσε στους φίλους των «ερυθρόλευκων» μία μικρή γεύση από όσα μπορεί να κάνει στο παρκέ, σημειώνοντας 14 πόντους με 6/7 δίποντα.

Κι επειδή δεν του άρεσε η ήττα με έναν πόντο από την παρέα του Σκότι Ουίλμπεκιν, την Τρίτη (3/3), στη μόλις δεύτερη εμφάνισή του με την ερυθρόλευκη φανέλα ντύθηκε Βασίλης Σπανούλης, πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και με 22 πόντους τον οδήγησε σε νίκη με 81-78 επί του Παναθηναϊκού, στην πρώτη εμπειρία του σε μια «μητέρα των μαχών», στον δεύτερο αγώνα στην καριέρα του στο κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα τη Euroleague.

Σαν έτοιμος από καιρό μέσα σε δύο αγώνες έκανε τους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά να τραγουδούν ρυθμικά το όνομά του. Στη φανέλα του στον Ολυμπιακό, ο Σακίελ ΜακΚίσικ έχει δύο επτάρια (σ.σ. το 7 είναι το νούμερο της φανέλας του Σπανούλη), αφού επέλεξε το Νο 77! Οιωνός;

«Ήξερα ερχόμενος εδώ πως δεν θα μπορούσα να φορέσω το αγαπημένο μου νούμερο, το 7, αφού το έχει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Σπανούλης και γι’ αυτό επέλεξα το 77!» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αμερικανός dunker. Ένα από τα απίστευτα καρφώματα που έκανε στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό επελέγη εξάλλου ως το κάρφωμα της βραδιάς από τη Euroleague.

Αρχικά, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Σακίελ ΜακΚίσικ τόνισε:

«Όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα είναι κρίσιμα για εμάς, είτε είναι εντός έδρας, είτε εκτός έδρας. Η ήττα από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και κυρίως ο τρόπος που ήρθε αυτή την προηγούμενη εβδομάδα μας στενοχώρησε, αλλά έπρεπε να το ξεχάσω και να βγω για να κάνω ό,τι καλύτερο στο ματς με τον Παναθηναϊκό».

Ως προς τις πιθανότητες που δίνει στη νέα ομάδα του να είναι παρούσα στα πλέι οφ, ο ΜακΚίσικ είπε:

«Πρέπει να βλέπουμε κάθε ένα από αυτά τα επτά παιχνίδια ξεχωριστά και να κάνουμε με απόλυτη συγκέντρωση αυτό που μας λέει ο προπονητής μας κάθε φορά. Θα πρέπει να πιέζουμε περισσότερο στην άμυνα και να είμαστε λίγο καλύτεροι στην εκτέλεση απ’ ό,τι ήμασταν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η πρόκριση στα πλέι οφ είναι ακόμη πιθανή για εμάς».

Ρωτήθηκε για την εξαιρετική απόδοσή του στα δύο πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού, αφού με τις εμφανίσεις του έκανε «σκουπίδια» τον κανόνα πως ένας νέος παίκτης χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στην καινούρια ομάδα του μέχρι να ξετυλίξει τις πτυχές του ταλέντου του στο παρκέ.

«Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στις ικανότητές μου. Ο προπονητής του Ολυμπιακού πιστεύει στις δυνατότητές μου κι αυτό βγάζει μεγάλο μέρος της πίεσης από τους ώμους μου. Ειδικά όταν κάνω ένα λάθος και με αφήνει στο παρκέ, αυτό με χαλαρώνει, με απελευθερώνει και αποδίδω καλύτερα,» ήταν η απάντηση του ΜακΚίσικ.

Και όταν του τονίστηκε πως έχει καταφέρει μέσα σε δύο ματς να γίνει ήρωας για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αυτός χαμογέλασε και είπε: «Είναι εξαιρετικό! Συνέβη ακριβώς αυτό που πίστευα πως θα γινόταν!»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο ματς με τον Παναθηναϊκό, Σακίελ ΜακΚίσικ, απάντησε στην ερώτηση για το ειδικό βάρος που έχει για εκείνον να αγωνίζεται στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη:

«Ήξερα ποιος ήταν ο Βασίλης Σπανούλης εδώ και πολλά χρόνια! Ήξερα ερχόμενος εδώ πως δεν θα μπορούσα να φορέσω το αγαπημένο μου νούμερο, το 7, αφού το έχει ο αρχηγός του Ολυμπιακού και γι’ αυτό επέλεξα το 77!»

Όμως ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθεί σε εγχείρηση και να πρέπει να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

«Για μένα είναι λίγο παράξενο που δεν μπορώ να προπονούμαι και να παίζω δίπλα του, τώρα που ήρθα στον Ολυμπιακό. Ανυπομονούσα να τον γνωρίσω, ανυπομονούσα να είναι συμπαίκτης μου. Αλλά ποιος ξέρει; Ίσως την ερχόμενη σεζόν!» ευχήθηκε στο τέλος ο Σακίελ ΜακΚίσικ.

ΠΗΓΗ:fosonline