Νίκη και πρόκριση για Άρη, οφσάιντ τα δύο από τα τρία γκολ

0
292

Καρδιοχτύπησε στην αρχή, αλλά τελικά πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος ο Άρης με δύο νίκες επί της Ξάνθης. Οφσάιντ τα δύο από τα τρία γκολ.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με το 0-1 (υπέρ του Άρη) από το πρώτο ματς στην Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα όμως φρόντισε να φέρει από νωρίς την κατάσταση στα “ίσια” καθώς προηγήθηκε στο 22ο λεπτό με τον Φοσέ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν εις διπλούν. Αρχικά ισοφάρισαν με τον Σάσα λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο και πήραν προβάδισμα στην επανάληψη με τον Ιντέγε. Οφσάιντ το γκολ της Ξάνθης (ο σκόρερ) και το δεύτερο τέρμα των “κιτρίνων” (ο Λάρσον που πάσαρε στον Ιντέγε).

Όπως και να ‘χει ο Άρης προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος. Αναλυτικά η εικόνα της αναμέτρησης στο “Κλεάνθης Βικελίδης”:

2′ Σουτ του Ροζ, απομάκρυνε ο Μπέντο.
14’ Ο Κάστρο έκανε το γυριστό σουτ εντός περιοχής, αλλά ο Κουέστα έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.
22′ ΓΚΟΛ 0-1. Κάθετη του Μπαριέντος, ο Φοσέ πήρε την μπάλα, πέρασε τον Κουέστα και με πλασέ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.
25′ Σουτ του Φετφατζίδη, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.
27′ Εκτέλεση φάουλ του Λάρσον, έδιωξε αρχικά ο Μπέντο και στη συνέχεια ο Ροζ σούταρε άστοχα.
35′ Κάθετη του Κόρχουτ, o Ιντέγε μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.
42′ ΓΚΟΛ 1-1. Πλασέ του Σάσα στο απέναντι “Γ” του Μπέντο, μετά από ασίστ του Λάρσον.
44′ Πλασέ από τον Μαντσίνι αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό “Γ” του Μπέντο.
47′ Σουτ ο Ιντέγε εντός περιοχής, απομάκρυνε σε κόρνερ ο Μπέντο.
51′ Ο Ιντέγε μπήκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Μπέντο έδιωξε πάλι σε κόρνερ.
52′ Ο Μαντσίνι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπέντο.
59′ ΓΚΟΛ 2-1. Ο Φετφατζίδης πάσαρε στον Λάρσον, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Ιντέγε με πλασέ στην κίνηση έδωσε προβάδισμα στον Άρη.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας), Βοηθοί: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Νικόλας Σάββας (Σερρών), 4ος: Χαράλαμπος Αθανασίου (Άρτας).

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ (88′ Μπακουτσής), Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Μαντσίνι (77′ Μαρτίνες), Λάρσον, Φετφατζίδης, Ιντέγε (64′ Ντιγκινί).

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57′ Μπαξεβανίδης, Φασίδης (70′ Εντουάρντο), Μαλεζάς, Κάστρο, Τζουρίτσκοβιτς, Τέρκι, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64′ Στάρτζεον).

 

 

 

ΠΗΓΗ: athlitiko.gr