Ο Γιάννης και το μέλλον του στους Ουόριορς

0
273

Το συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς λήγει το καλοκαίρι του 2020 και πολλά έχουν ακουστεί για το μέλλον του. Το ESPN πρόσθεσε ακόμα ένα κομμάτι στα σενάρια.

Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στα «ελάφια», τα οποία αναμένεται να του προσφέρουν το προσεχές καλοκαίρι το μάξιμουμ ποσό των 247 εκατ. δολαρίων για να ανανεώσει το συμβόλαιό του για άλλα πέντε χρόνια. Ωστόσο, το αμερικανικό δίκτυο δεν θεωρεί δεδομένο πως ο «Greek Freak» θα υπογράψει, για την παραμονή του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Ουισκόνσιν. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή του, σύμφωνα με το ESPN, είναι να δημιουργηθεί ομάδα που θα έχει βάσιμες πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Εάν οι Μιλγουόκι Μπακς δεν ανεβάσουν ψηλά τον πήχη, τότε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πιθανό να μη συνεχίσει στις τάξεις τους.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Ραμόνα Σέλμπουρν ανέφερε, επίσης, πως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς «γλυκοκοιτάζουν» ήδη την περίπτωση του Έλληνα διεθνή. Περιμένουν να λήξει το συμβόλαιό του για να κάνουν την κίνησή τους, ώστε να τον φέρουν στην Καλιφόρνια. Υπάρχει ακόμα και σενάριο που θέλει τον 24χρονο γκαρντ/φόργουορντ να υπογράφει στα «ελάφια» αλλά να ανταλλάσσεται με τον Ντι Άντζελο Ράσελ, ο οποίος δόθηκε στους «πολεμιστές» για την παραχώρηση του Κέβιν Ντουράντ στους Μπρούκλιν Νετς (με συμφωνία sign-and-trade). Όλα αυτά, βέβαια, είναι πρόωρα ακόμα, με τη νέα αγωνιστική περίοδο στο ΝΒΑ να μην έχει καν ξεκινήσει και το Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει μόλις ολοκληρώσει ένα «γεμάτο» καλοκαίρι, με τη συμμετοχή του στο 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Ελλάδας.

 

ΠΗΓΗ: basketa.gr