Όταν “ζωγράφιζε” ο Τζιοβάνι! (video)

0
873

Ήταν 11 Απριλίου του 2001 όταν οι Έλληνες φίλαθλοι “υποκλίθηκαν” -για μια ακόμα φορά- στο ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα!

Πριν από 15 χρόνια, στο ΟΑΚΑ, ο Βραζιλιάνος “μάγος” ανάγκασε μέχρι και τον Άγγελο Αναστασιάδη -προπονητή τότε στον Ηρακλή- να του δώσει το χέρι του, στην διάρκεια του παιχνιδιού, για να τον συγχαρεί για όλα όσα έκανε πάνω στο χορτάρι!

Η αλήθεια είναι ότι αυτά που έκανε ο Τζιοβάνι με την μπάλα στα πόδια, δύσκολα μπορεί να βρεθεί άλλος παίκτης να τα κάνει… Τουλάχιστον σ’ επίπεδο ελληνικού ποδοσφαίρου, διότι αν κοιτάξουμε πολύ… ψηλά, εκεί που βρίσκεται πχ ο Μέσι, σίγουρα θα βρούμε αρκετές ομοιότητες!

Σαν σήμερα το 2001, λοιπόν, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια φοβερή πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ηρακλή, του οποίου το εμπόδιο υπερκέρασε μετά από μία συγκλονιστική ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, με τον Τζιοβάνι να βάζει φαρδιά-πλατιά την “υπογραφή” του!

Στο α’ ματς στο “Καυτανζόγλειο” ο Θρύλος είχε επικρατήσει 1-0, ενώ στον επαναληπτικό χρειάστηκε να σκοράρει πέντε (!) φορές για να πάρει τελικά την πρόκριση, η οποία άλλαζε χέρια… σαν να ήταν μπαλάκι σε παιχνίδι τένις!

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 5-4 σ’ ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Τζιοβάνι να σκοράρει δύο φορές, στο 56′ και στο 93’… Τα γκολ του Βραζιλιάνου “αρτίστα” ωστόσο, ήταν τόσο σπάνιας ομορφιάς και με τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας, που σύσσωμη η (ποδοσφαιρική) κοινή γνώμη της Ελλάδας και πρώτος απ’ όλους ο αντίπαλος προπονητής, Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος έσπευσε να δώσει το χέρι του και ν’ αγκαλιάσει τον “Τζιό”… υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του τεράστιου αυτού ποδοσφαιριστή!

Το πρώτο γκολ ειδικά, αυτό που σημείωσε στο 56′, με το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με 3-2, ήταν “μαγικό”… Ο Τζιοβάνι ευρισκόμενος λίγα μέτρα πάνω από τη μεσαία γραμμή, σήκωσε το κεφάλι, είδε πού βρισκόταν ο αντίπαλος keeper (σ.σ. ο Γερμανός Ράινκε, ο οποίος μάλιστα, δεν καθόταν ιδιαίτερα έξω από την εστία του) και με μια “συστημένη” λόμπα έστειλε την μπάλα ν’ αναπαυθεί στα δίχτυα του “Γηραιού”!

Ένα γκολ “ποίημα”, βγαλμένο από το ποδοσφαιρικά “διεστραμμένο” μυαλό ενός ανεπανάληπτου “καλλιτέχνη” της μπάλας!

Απολαύστε στο παρακάτω video το καταπληκτικό γκολ του Τζιοβάνι, όπως βέβαια και τα υπόλοιπα οκτώ γκολ εκείνης της συγκλονιστικής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή…

 

 

 

ΠΗΓΗ: redking.gr