Στο πλευρό των Ελλήνων οπαδών που αποβλήθηκαν η Σάκκαρη: Έχω διαφορετικό γούστο από τον Τσιτσιπά

0
350

Διαφορετική άποψη από τον Στέφανο Τσιτσιπά έχει η Μαρία Σάκκαρη σχετικά με τα συνθήματα Ελλήνων φιλάθλων που προκάλεσαν αναστάτωση κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια απάντησε στους δημοσιογράφους σχετικά με τον σάλο που δημιουργήθηκε από τα πατριωτικά συνθήματα των ομογενών, και ειδικά κατά των Σκοπίων. Η Σάκκαρη υπερασπίστηκε τους συμπατριώτες της, οι οποίοι αποβλήθηκαν από τις εξέδρες από τους διοργανωτές, στον νικηφόρο αγώνα της επί της Νάο Χιμπίνο.

Ένας από αυτούς, πάντως, μιλώντας στη «Herald Sun» έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά, υποστηρίζοντας πως το μόνο που έκαναν ήταν να πανηγυρίσουν λίγο πιο έντονα.

Με αφορμή λοιπόν τον σάλο που προκλήθηκε από τους εν λόγω πανηγυρισμούς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, όταν κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει την αντίδραση τους, αποφάσισε να υπερασπιστεί τους συμπατριώτές της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Σάκκαρη:

«Ήταν εξαιρετικοί. Σέβονταν τον αντίπαλο. Σταματούσαν όταν έπρεπε, με υποστήριζαν με πολύ ωραίο τρόπο. Είναι η αγαπημένη μου ατμόσφαιρα, είμαι πολύ χαρούμενη που τους είχα στο πλευρό μου. Σεβάστηκαν τον αντίπαλο στο μέγιστο. Σταματούσαν όταν έπρεπε, δεν φώναζαν για παράδειγμα στα double faults ή στα λάθη. Το μόνο που φώναζαν ήταν break, break, break, αλλά αυτό το κάνουν όλοι. Εγώ είμαι εντάξει, είναι πολύ καλοί».

Για όσα είπε ο Τσιτσιπάς: «Δεν είδα το ματς του Στέφανου. Έμαθα τι είπε και το καταλαβαίνω. Καθένας έχει διαφορετικό γούστο, είναι επιλογή του».

Για τα συνθήματα κατά των Σκοπίων: «Έχουν μεγάλο πατριωτισμό, οπότε δίνουν μεγαλύτερο βάρος σε ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Το καταλαβαίνω, διότι νιώθουν πιο Έλληνες από εμάς, το οποίο είναι ωραίο. Δεν είναι κάτι παράνομο».

Για το ενδεχόμενο να αποκλειστούν: «Θα ήταν πολύ διαφορετικό αν έπαιζα εδώ χωρίς αυτούς. Μου αρέσει πολύ, με κάνει να παίζω ακόμα καλύτερα, πωρώνομαι περισσότερο και γι’ αυτό είναι από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Ελπίζω να μη συμβεί, να συνεχίσουν να έρχονται στα ματς μας και να μας ενισχύουν».

 

 

 

ΠΗΓΗ: mononews.gr