Τέλος εποχής για Τοροσίδη στην Εθνική Ελλάδος

0
331

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε όσον αφορά το μέλλον του Βασίλη Τοροσίδη στην Εθνική Ελλάδος, όσο βρίσκεται σε αυτή ο Φαν Σχιπ!

Ο Βασίλης Τοροσίδης διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του καιβρίσκεται στα τελευταία χρόνια της σπουδαίας καριέρας του, αποτελώντας τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική ομάδα.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει 101 διεθνείς συμμετοχές και 10 γκολ και φοράει το εθνόσημο για 12 συναπτά έτη, όντας αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη εν ενεργεία προσωπικότητα, μαζί με τον Παπασταθόπουλο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ, αναφέρθηκε στους «κομμένους», με την περίπτωση του «Τόρο» να είναι ιδιαίτερη λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του.

«Ένας λόγος είναι ότι δεν έχουν πολλά παιχνίδια με τις ομάδες τους. Ο Τοροσίδης με τον οποίο είχα μιλήσει πριν τα προηγούμενα δύο παιχνίδια, είχα ετοιμάσει έναν ειδικό ρόλο γι’ αυτόν μιας και δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του. Ήταν πολύ ξεκάθαρο και για εκείνον και για εμένα. Αν αυτά τα δύο παιχνίδια δεν πήγαιναν έτσι όπως τα θέλαμε η «κλήση» του στην ομάδα θα γινόταν πολύ δύσκολη, κυρίως επειδή δεν παίζει. Οκ έπαιξε ένα ματς στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να το κοιτάμε αυτό.

Ο τελευταίος… χορός

Άρα, η συμμετοχή του στο Τάμπερε με τη Φινλανδία στην ήττα με 1-0 ήταν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η τελευταία του παρουσία με το εθνόσημο.

Μάλιστα, όπως τελειώνει με ήττα την παρουσία στη γαλανόλευκη, έτσι την είχε ξεκινήσει το μακρινό 2007 σε εκείνο το εφιαλτικό 1-4 από την Τουρκία στις 24 Μαρτίου 2007 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Βέβαια, έκτοτε υπήρξαν και πολλές επιτυχίες, με τον ίδιο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις μεγάλες στιγμές (Euro 2008, Moυντιάλ 2010, Euro 2012, Μουντιάλ 2014).

 

ΠΗΓΗ: galanolefko.gr