Επέστρεψε από το -19, δεν ολοκλήρωσε τη μυθική ανατροπή ο Απόλλωνας Oscar

0
357
Á2 ÊÁÔÇÃÏÑÉÁ / ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÁÍÄÑÅÁÓ ÁËÅÎÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
Μπορεί να πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη ανατροπή στην τελευταία περίοδο παίζοντας με μεγάλο πάθος και επιστρέφοντας από το -19, όμως, ο Απόλλωνας Oscar ηττήθηκε εν τέλει 61-63 με από τον Ολυμπιακό Β’ στην σχεδόν κατάμεστη Περιβόλα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής μπάσκετ και υποχώρησε στο ρεκόρ 4-2.*Σείστηκε το γήπεδο για τον Νίκο Αργυρόπουλο, αμφισβητ0ύμενο σφύριγμα του διαιτητή Μάλαμα σε δίποντο του Ζούμπου.

 

Οι παίκτες του Δελέγκου δεν έπιασαν στις δυο πρώτες περιόδους τα υψηλά στάντα απόδοσης που μας έχουν συνηθίσει στην εφετινή σεζόν, και βρίσκονταν σταθερά πίσω στο σκορ από τους “ερυθρόλευκους” που μάλιστα κατάφεραν να φτάσουν την διαφορά και στο -19.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μέχρι την 3η περίοδο, οι “μελανόλευκοι” είχαν 0/12 τρίποντα (!) που όμως στη συνέχεια βελτίωσαν κατά μεγάλο ποσοστό. Στο 4ο δεκάλεπτο, ο Απόλλωνας πραγματοποίησε μια τεράστια ανατροπή, έχοντας  επιμέρους σκορ 24-4 και μέχρι το 39′ δημιούργησε νεά δεδομένα στην αναμέτρηση, καθότι πέρασε και μπροστά για πρώτη φορά με 59-58.

Ωστόσο, ένα ιδιαίτερα αμφισβητούμενο σφύριγμα του διαιτητή Μάλαμα σε όπως φαίνεται πεντακάθαρο δίποντο του Ζούμπου, αλλά και το τρίποντο και οι βολές του Βαγγέλη Τζόλου διαμόρφωσαν στην Περιβόλα το τελικό 61-63.

***Το παιχνίδι άρχισε με καθυστέρηση 45′, καθώς ο Απόλλωνας μέσα σε μεγάλη συγκίνησε απέσυρε τη φανέλα με το Νο. 5 προς τιμήν του άλλοτε αρχηγού του, Νίκου Αργυρόπουλου, ενώ ακολούθησε και βράβευση.

Διαιτητές: Παντελίδης-Μαλαμάς-Χαλαμπαλάκης (Θεοδοσόπουλος)

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 23-37 (ημ.), 35-54, 61-63

Απόλλωνας Oscar (Δελέγκος): Τσιακμάς, Νιφόρας, Κάδρας, Τσάμης 17, Μολφέτας 12 (1), Ζούμπος 22 (4), Μπαζίνας, Εζόμο 2, Τζακόπουλος, Κουκουλάς 8.

Ολυμπιακός B’ (Τσαλδάρης): Νικολαΐδης, Πετρόπουλος 13 (3), Νοέας 2, Κολοβέρος, Καμπούρης, Τζόλος 13 (3), Χρηστίδης 5, Ποκουσέφσκι 12 (1), Μελισσαράτος 15, Νίκου 3 (1).

 

 

ΠΗΓΗ: matchnews.gr