Εύκολη νίκη επί της Μπάγερν και 2/2 για την ΤΣΣΚΑ

0
307

Το 2/2 έκανε η ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα, παίρνοντας μια σχετικά εύκολη νίκη επί της Μπάγερν με 79-68, κυριαρχώντας κατά κράτος τόσο έξω από τα 6.75 όσο και στα επιθετικά ριμπάουντ.

Με τον Γιόχαν Βόιγκτμαν να είναι εξαιρετικός πετυχαίνοντας μάλιστα double – double (10π, 12ριμπ.) αλλά και τον Ουίλ Κλάιμπερν να ακολουθεί από κοντά (15π, 8ριμπ.) η ΤΣΣΚΑ που ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης πήρε άνετη νίκη επί της Μπάγερν με 79-68 και έκανε το δύο στα δύο στην Ευρωλίγκα.

Στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου η ΤΣΣΚΑ με τους Χίλιαρντ και Βόγκτμαν έβρισκε σκορ με μακρινά σουτ, όμως η Μπάγερν με τους Μπαρτέλ, Μονρό και Λο είχε τις απαντήσεις με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι τα μισά της περιόδου (13-14). Ο Χάινς ήταν αυτός που ανέλαβε δράση στη συνέχεια για τους Μοσχοβίτες με 4 δικούς του πόντους, όμως οι Μονρό και Λούσιτς από πλευράς φιλοξενούμενων έκαναν το 18-18, ένα λεπτό πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Μπόλομποι και Βοροντσέβιτς πήγαν στη συνέχεια στη γραμμή της… φιλανθρωπίας, δεν αστόχησαν και έδωσαν στους γηπεδούχους προβάδισμα τεσσάρων πόντων με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. (22-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ρώσοι με τον Στρέλνιεκς συνέχισαν να ευστοχούν από τα 6.75 έχοντας 5/11. Ένα δίποντο του Μπόλομποι έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στους επτά (27-20). Η Μπάγερν προσπάθησε να αντιδράσει με τους Λούσιτς και Κοπόνεν κυρίως, όμως η ΤΣΣΚΑ έκανε… θραύση στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ και με δεύτερες προσπάθειες διατηρούσε εύκολα ένα προβάδισμα έξι πόντων μέχρι τα μισά της περιόδου (31-25). Τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο, δύο εύστοχα τρίποντα του Μπόλομποι έδωσαν στην ΤΣΣΚΑ «αέρα» 10 πόντων για πρώτη φορά στο παιχνίδι (39-29). Κλάιμπερν και Βόγκτμαν αύξησαν τη διαφορά των γηπεδούχων στη συνέχεια στους 14, με την Μπάγερν να κάνει τη δική της «αντεπίθεση» και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου να μαζεύει τη διαφορά στους 7 (40-47).

Η Μπάγερν μπήκε καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο και με τους Ντέντοβιτς και Μπαρτέλ μείωσε στους 2 μέχρι τα μισά της περιόδου (50-48). Ένα εύστοχο τρίποντο του Κουρμπάνοφ στη συνέχεια έδωσε και πάλι «ανάσα» 5 πόντων στους Μοσχοβίτες, ενώ Βόιγκτμαν και Τζέιμς ανέβασαν τη διαφορά στους 9, τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου (57-48). Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη κατάφεραν να διατηρήσουν αυτή τη διαφορά για τα επόμενα λεπτά, με την περίοδο να λήγει 60-50.

Με την ΤΣΣΚΑ να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο, η διαφορά στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου έφτασε στους 14 πόντους (70-56). Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με τους Μοσχοβίτες μάλιστα να προηγούνται μέχρι και με 19, δύο λεπτά πριν το τέλος (79-60). Στο τέλος υπήρξε μια χαλάρωση από τους πρωταθλητές Ευρώπης, όμως σε καμία περίπτωση η Μπάγερν δεν απείλησε ουσιαστικά, με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να παίρνουν μια άνετη νίκη με 79-68.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 47-40, 60-50, 79-68

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr