Φ. Μανωλιουδάκη: «Να αποβληθεί άμεσα το άγχος»

0
301

Στο άγχος που διακατέχει τις διεθνείς αθλήτριες απέδωσαν την μέτρια εμφάνιση οι προπονητές και τα στελέχη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος λίγα λεπτά μετά την το τέλος της συνάντησης απέναντι στην Σερβία που βρήκε νικήτρια την ελληνική ομάδα με 17-11.

Με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια η Εθνική ομάδα προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πρώτο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων που πραγματοποιείται στον Βόλο.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τρίτη στις 8 το βράδυ την Ρουμανία και θεωρείται ως μεγάλο φαβορί για την επικράτηση.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα η Ρωσία, η οποία ηττήθηκε από την Ισπανία με 15-8, προβάλλει ως ο επικρατέστερος αντίπαλος για το κρίσιμο παιχνίδι της Πέμπτης, όπου θα κριθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στα μετάλλια της διοργάνωσης.

Για τον αγώνα με την Σερβία, όπου η Εθνική Ελλάδας είχε μόνο ένα ικανοποιητικό οκτάλεπτο, το τελευταίο, εκφράστηκε στην επίσημη σελίδα της ομοσπονδίας η συνεργάτιδα του Κώστα Δήμου Φιλιώ Μανωλιουδάκη:

«Δεν ήμασταν καλοί στο σημερινό παιχνίδι. Δεχθήκαμε αρκετά γκολ από λάθη στην επίθεση που μας οδήγησαν σε εύκολα και αδικαιολόγητα τέρματα στην άμυνα. Υπάρχει αρκετό άγχος στα κορίτσια, το οποίο πρέπει άμεσα να αποβληθεί. Έχουμε το αυριανό παιχνίδι με τη Ρουμανία, στο οποίο πρέπει να συγκεντρωθούμε, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το κρίσιμο παιχνίδι της Πέμπτης, πιθανότατα απέναντι στη Ρωσία. Σήμερα η Ρωσία δεν ήταν αυτή που θα εμφανιστεί την Πέμπτη απέναντί μας. Θα είναι σίγουρα καλύτερη. Το μόνο που κρατάμε από το παιχνίδι απέναντι στην Σερβία είναι το 6-2 της τελευταίας περιόδου και η άμυνα που παίξαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για την συνέχεια της διοργάνωσης. Πρέπει να προχωράμε βήμα – βήμα. Έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στην Ρωσία, αλλά πρέπει να αποβάλουμε το άγχος που μας οδηγεί σε πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση».

Για τις πολλές δυνατότητες του εθνικού συγκροτήματος εκφράστηκαν και δύο νεαρές αθλήτριες.

Φωτεινή Τριχά: «Δεν ξεκινήσαμε δυνατά τον αγώνα και δεν είχαμε ρυθμό. Στην συνέχεια βελτιωθήκαμε και φτάσαμε σε μία ευρεία νίκη. Είμαι αισιόδοξη για τη συνέχεια. Θα πάμε καλύτερα. Χρειαζόμαστε αποβολή του άγχους που μας διακατέχει, συγκέντρωση, πάθος και ηρεμία».

Χριστίνα Σιούτη: «Με πολλά λάθη στην άμυνα κάναμε ντέρμπι ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε. Σίγουρα μπορούμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στην συνέχεια το τουρνουά. Όσο περνά ο καιρός τα παιχνίδια δυσκολεύουν και πρέπει άμεσα να βελτιωθούμε. Με την Ρωσία, την Πέμπτη το βράδυ, πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας».

 

ΠΗΓΗ: waterpolonews.gr