Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια προσφυγοπούλα από το City Plaza (Vid)

0
322

Την πολιτική της κυβέρνησης για το προσφυγικό ζήτησε να μάθει μια νεαρή προσφυγοπούλα ζούσε στο υπό City Plaza, το οποίο εκκενώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Παίρνοντας το λόγο στο Athens Democracy Forum, η νεαρή προσφυγοπούλα είπε ότι ζούσε μαζί με την οικογένειά της και άλλους πρόσφυγες στο City Plaza, από το οποίο έφυγαν με απόφαση της κυβέρνησης και έμειναν στον δρόμο, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να μάθει τη στάση του στο προσφυγικό.

Κ. Μητσοτάκης: Οι αιτήσεις ασύλου θα διεκπεραιώνονται γρήγορα

Απαντώντας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να δεχθεί, ως πρωθυπουργός, οι πρόσφυγες να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από παράνομα κυκλώματα και να τοποθετούνται σε κτίρια υπό κατάληψη από αναρχικούς, όπου η αστυνομία δεν είχε παρέμβει ποτέ και όπου ζούσαν σε άθλιες συνθήκες. Επεσήμανε ότι έχει αποφασιστεί να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες και ενδιαφέρθηκε να συζητήσει με την οικογένεια της προσφυγοπούλας για να δει σε ποια δομή θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως οι αιτήσεις για το άσυλο θα διεκπεραιώνονται πολύ πιο γρήγορα από ότι στο παρελθόν, τονίζοντας ότι όσοι δικαιούνται άσυλο με βάση τους διεθνείς κανονισμούς θα το λάβουν, τόνισε όμως ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που είναι υπό δίωξη. «Αν ο στόχος σας είναι να έρθετε στην Ελλάδα σε αναζήτηση ενός καλύτερου οικονομικού μέλλοντος φοβάμαι πως δεν είμαστε σε θέση ως χώρα να σας φιλοξενήσουμε», τόνισε.

 

ΠΗΓΗ: tomanifesto.gr