Κορωνοϊός: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής- Τα μέτρα πρόληψης που αποφάσισε

0
342

Ευρεία σύσκεψη έγινε στην Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη, με αφορμή τον κορωνοϊό.

Μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αθήνα, έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιστημονικών και υγειονομικών φορέων της φαρμακευτική αγοράς, της Αυτοδιοίκησης, Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών και Διευθυντών των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας σχετικά με το Σχέδιο Δράσης για τον κορωνοϊό.

«Είμαστε σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης, με έμφαση στην πρόληψη και την ενημέρωση των πολιτών. Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις, ωστόσο συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες. Θα είμαστε δίπλα τους», ανέφερε ο κ. Πατούλης.
Κατά τη σύσκεψη έγινε πλήρης επιστημονική ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση και συζητήθηκαν εκτενώς τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης που πρέπει να ληφθούν για εργαζόμενους και πολίτες με στόχο την συντονισμένη και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης. Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι σε επαγρύπνηση, συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της κατάστασης και επιχειρησιακή ετοιμότητα, με βάση τις οδηγίες του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥΥ.

Τα μέτρα της Περιφέρειας για τον κορωνοϊό
Ειδικότερα τα μέτρα που αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής είναι τα εξής:

-Δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό
-Συγκρότηση Επιτροπής Εξειδικευμένων Επιστημόνων
-Έκδοση εντύπου οδηγιών πρόληψης και ενημέρωσης (επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο)
Εντατικοποίηση ελέγχων από κλιμάκια της Περιφέρειας για τον εντοπισμό κρουσμάτων αισχροκέρδειας
Ενημέρωση των εργαζομένων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας για τα προληπτικά μέτρα προστασίας.

 

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr