Κούγιας: Θα έχουμε αγώνες Ιούλιο-Αύγουστο

0
738

Σύμπνοια υπέρ της συνέχισης και της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος επικράτησε στο σημερινό working group της Σούπερ Λίγκας όπως δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Tην πίστη του πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα μέσα στο καλοκαίρι εξέφρασε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας συμπληρώνοντας πως υπάρχει σύμπνοια υπέρ της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος. Κάτι που προέκυψε από το σημερινό working group της Σούπερ Λίγκας.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν γύρω απο το ελληνικό πρωτάθλημα και της προσπάθειας επανεκκίνησης του.

«Πριν λίγο ολοκληρώσαμε μια τηλεδιάσκεψη με τo working-group της Super League. Υπάρχει σύμπνοια, δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες. Όμως όλοι θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί, αλλά πάντα με γνώμονα την υγεία των αθλητών.

Πρέπει να διασφαλιστεί η υγεία όλων των ανθρώπων. Πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών. Θέλουμε να ακολουθήσουμε την οδηγία της UEFA. Για πρώτη φορά βλέπω τόσο ενωμένη τη Super League.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, αφού έρχονται μειώσεις σε όλα. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε οικονομικά κραχ σε όλο τον κόσμο, όπως στις ΗΠΑ.

Συνεργαζόμαστε και με τον κ. Δημητρίου από την ΕΠΟ, ώστε να έχουμε συμφωνία και με την Ομοσπονδία, αλλά ό,τι κάνουμε, θα το κάνουμε και με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, της ΕΠΟ και των παικτών.

Είναι αδύνατον να μην μειωθούν τα συμβόλαια. Είναι αδύνατον να μην ανασταλούν οι πληρωμές των προστίμων από τις ομάδες. Το λέω κατηγορηματικά. Δεν θα διακοπεί το πρωτάθλημα».

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι θα πρέπει να τεθούν και πάλι επί τάπητος τα κριτήρια της αδειοδότησης. «Πρέπει να δούμε τα κριτήρια αδειοδότησης. Ειδικά για φέτος εξετάζεται η κατάργηση του πλάνου βιωσιμότητας από τους φακέλους των ομάδων.

Πρέπει να εξετάσουμε και τις μειώσεις των συμβολαίων. Υπάρχουν συμβόλαια στη Super League που είναι πράγματι 1-1,5 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχουν κι αυτά παιδιών που παίρνουν 2.000 ευρώ.

Πάντως πρέπει να αποφασίσουμε κάτι συλλογικό και το ευχάριστο είναι ότι βλέπω ένα καλό κλίμα. Σας το λέω εγώ, που έχω δει τις τοποθετήσεις της κ. Σουλούκου και του κ. Γκαγκάτση και δεν εκπροσωπώ καμία από τις τέσσερις ομάδες».

Όσο για το πως θα κυλήσει και πάλι η μπάλα στο χορτάρι για την ολοκλήρωση της σεζόν είπε: « Να πραγματοποιηθούν κανονικά οι προετοιμασίες των ομάδων από Ιούνιο από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει δράση για πάνω από 40 μέρες.

Ιούλιο-Αύγουστο να γίνουν τα ματς της φετινής σεζόν με πλέι-οφ και πλέι-άουτ και καπάκι χωρίς προετοιμασία να αρχίσει η νέα σεζόν ώστε να μην καούν οι ποδοσφαιριστές. Το ερωτηματικό σε αυτή την περίπτωση είναι το τι θα πει η UEFA για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη».

 

 

ΠΗΓΗ: tanea.gr