Λαύριο: Έφτασε τις 50 νίκες στη Basket League

0
684

Το Λαύριο κέρδισε το Περιστέρι και έφτασε τις 50 νίκες στην ιστορία του συλλόγου στη Basket League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Η νίκη επί του Περιστερίου Winmasters έχει και στατιστική προέκταση για το Λαύριο Megabolt. Ήταν η 50ή της ιστορίας του σε σύνολο 126 αγώνων στην ΕΚΟ Basket League και έγινε η 24η ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό. Η ομάδα της λαυρεωτικής έφτασε στις 50 νίκες και στην 22η θέση της σχετικής λίστας τον ΚΑΟΔ και τη Νήαρ Ηστ έχοντας όμως λιγότερα παιχνίδια τόσο από την ομάδα της Δράμας, όσο κι από εκείνη της Καισαριανής.

Το Λαύριο Megabolt έφτασε τις 50 νίκες στο 126ο παιχνίδι του ενώ ο ΚΑΟΔ το κατάφερε στο 128 από τα συνολικά 130 παιχνίδια του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, επικρατώντας της Νέας Κηφισιάς με 67-51 και η Νήαρ Ηστ στο 141ό από τα συνολικά 143 παιχνίδια της στην κατηγορία επικρατώντας του ΠΑΟΚ εντός έδρας με 109-105 σε ματς

Η ομάδα της λαυρεωτικής “έπιασε” τον ΚΑΟΔ στην 29η θέση της συνολικής λίστας του Πρωταθλήματος, από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), όχι όμως και τη Νήαρ Ηστ που είχε άλλες 12 νίκες σε 48 ματς των σεζόν 1968-69 και 1985-86.

Κατά τα άλλα…

*Το χθεσινό ήταν το τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του Χρήστου Σερέλη στο οποίο κράτησε τον αντίπαλο της κάτω από τους 70 πόντους. Δέχτηκε 61, ενώ είχε παθητικό 68 πόντων τόσο στο ματς με τον Ιωνικό Affidea όσο και σε εκείνο με τον Κολοσσό H Hotels.

*Την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Ήφαιστο, ο Βασίλης Μουράτος σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας με τα οχτώ ριμπάουντ που μάζεψε. Χθες ο διεθνής γκαρντ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ, μοιράζοντας έξι όσες είχε πέρσι δύο φορές ως παίκτες του Περιστερίου Winmasters στα εντός έδρας ματς της 17ης και της 26ης αγωνιστικής απέναντι στην Κύμη και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

*Tο Περιστέρι Winmasters είχε πέντε εύστοχα τρίποντα (5/25) για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και συνολικά για πέμπτη φορά, ισοφαρίζοντας τη μικρότερη επίδοση του στη σεζόν.

*Από την άλλη πλευρά οι “κυανοκίτρινοι” ισοφάρισαν το ρεκόρ τους στη σεζόν με τα 11 λάθη στα οποία έμειναν, αφού τόσα είχαν και στη 2η αγωνιστική με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*O Κωνσταντίνος Γόντικας σημειώνοντας δύο πόντους έφτασε σε τριψήφιο αριθμό στο 33ο παιχνίδι του στην κατηγορία».

 

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr