Με ισχυρές βροχές πέρασε ο «Ετεοκλής» από την Αττική

0
309

Οι έντονες βροχοπτώσεις ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας με το όνομα «Ετεοκλής» που χτύπησε την Αττική, το πρωί μέχρι τις  του Σαββάτου, με τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές να είναι παροδικά έντονα.

Στον παρακάτω χάρτη από το meteo.gr που ακολουθεί, αποτυπώνεται η κατανομή των βροχοπτώσεων στο νομό Αττικής έως τις 16:00 του Σαββάτου σύμφωνα με τις καταγραφές 75 μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ επισημαίνονται οι καταγραφές σε επιλεγμένες περιοχές.

Προβλήματα στα δρομολόγια πλοίων

Ο «Ετεοκλής» προκάλεσε προβλήματα στην ακτοπλοΐα, λόγω των ισχυρών ανέμων που ωστόσο εξασθενούν σιγά-σιγά. Έτσι, κανονικά θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το βράδυ τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου.

Αντίθετα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα και Λαύριο ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Ρίο-Αντίρριο.

Τέλος, έκλεισε εκ νέου η ακτοπλοϊκή γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Καλύτερος ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, καθώς και άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται για την Κυριακή. Ωστόσο, θα υπάρξουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι τα 7 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα κινούνται από βόρειες διευθύνσεις πνέοντας με 5 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

 

 

 

ΠΗΓΗ: efsyn.gr