ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ: Ενημερωτική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4/2)

0
318

  • Σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης της νέας Διοίκησης του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» σε συνεργασία με τους εθελοντές του Συνδέσμου Φίλων Ασθενών ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ «Στάσου κοντά μας» και του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020
  • Στόχος η πρόληψη για τους υγιείς αλλά και η συμπαράσταση στους πάσχοντες
  • Θα πραγματοποιηθεί διανομή φυλλαδίων υπό την επίβλεψη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μεταξά
  • Το Νοσοκομείο θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ του Δήμου Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας

Η νέα Διοίκηση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά, θέλοντας να καταδείξει τη σημασία της πρόληψης, αλλά και τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη ιατρική προς τους ασθενείς με καρκίνο, πραγματοποιεί ενημερωτική δράση την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου.

Το συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Μεταξά, που σε συνεργασία με τους Εθελοντές κατά του Καρκίνου, υλοποιούν σημαντικό έργο στους τομείς της πρόληψης αλλά και της στήριξης των πασχόντων.

Η ενημερωτική καμπάνια θα περιλαμβάνει διανομή έντυπου υλικού αλλά και λευκών τριαντάφυλλων, στέλνοντας σαφές μήνυμα υπέρ της πρόληψης, αλλά παράλληλα και μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας, θα επισκεφτεί το νοσοκομείο, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Διοικητή Χαράλαμπο Τουμπέκη και τον Αν. Διοικητή Σαράντο Ευσταθόπουλο, ενώ ακολούθως θα μεταβούν στον ξενώνα φιλοξενίας ασθενών και συγγενών που από κοινού διατηρούν το Νοσοκομείο Μεταξά και η ΚΟΔΕΠ.

Το σημαντικό έργο που επιτελεί το Νοσοκομείο Μεταξά, καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν τη μισή Ελλάδα (ευρύτερος Πειραιάς και νησιά Αιγαίου), μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού του, των σύγχρονων μηχανημάτων που διαθέτει, της τηλεϊατρικής με τα συνδεόμενα νοσοκομεία της Νησιωτικής Ελλάδας, τους δυο ξενώνες φιλοξενίας ασθενών και συγγενών, τη δράση 3 εθελοντικών οργανισμών, αναγνωρίζεται πανελλαδικά και για αυτό κατέχει επάξια την πρώτη θέση στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και ιδίως των Πειραιωτών και των νησιωτών.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι τα εκατοντάδες λευκά άνθη που θα μοιραστούν αποτελούν δωρεά της ιδιοκτήτριας του του μεγαλύτερου ανθοπωλείου του Πειραιά «EDEN Flowers» Τίνας Κοντάκου και των Εθελοντών του «Στάσου κοντά μας».

Ο Αν. Διοικητής κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου αποτελεί μια καλή ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Στο Νοσοκομείο Μεταξά το έργο που επιτελείται θα το χαρακτήριζα όχι απλά σημαντικό, αλλά ιερό.

Είναι χρέος όλων μας να συνεχίσουμε αυτό το έργο και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που σχετίζονται τόσο με την έγκαιρη διάγνωση όσο και με την θεραπεία ή καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, όσων δοκιμάζονται από τον Καρκίνο, ακολουθώντας τα βήματα του μεγάλου Ευεργέτη Άγγελου Μεταξά και του συμπορευόμενού του Ιατρού Χειρουργού Γεωργίου Κατσαφάδου.

Για αυτό και εμείς ως νέα διοίκηση, πέραν των άλλων σοβαρών ζητημάτων που καλούμαστε να επιλύσουμε, βάζουμε υψηλά τον πήχη των ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων που σχετίζονται με όλα τα προαναφερόμενα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους Εθελοντές μας, οι οποίοι εντελώς αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς, προσφέρουν στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας από την περίσσια της αγάπης τους, δίνοντας σημαντική χείρα βοήθειας προς το Νοσοκομείο μας

 

 

 

ΠΗΓΗ: piraeuspress.gr