Νταμπίζας: Με παρουσίασαν σαν τον… Χίτλερ

0
277

Ο Νίκος Νταμπίζας, όπως αναμενόταν, πήγε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κορωπί για να αποχαιρετίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αφού πρώτα έκανε το ίδιο με τους προπονητές των ακαδημιών, στην συνέχεια μίλησε στους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού». Για περίπου μισή ώρα αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην θητεία του και κυρίως σε όσα του καταλογίστηκαν μέχρι το διαζύγιο με τους «πράσινους».

«Την Κυριακή ήθελα πολύ να κερδίσει η ομάδα γιατί νιώθω ακόμη μέλος της και να ειναι ευχάριστο κλίμα όταν θα επέστρεφα για τελευταία φορά εδώ. Υπήρχαν κάποιοι στόχοι που τέθηκαν πέρυσι όταν ανέλαβα. Να μην υπάρχουν οφειλές. Και αυτό έγινε με εξαίρεση μια μικρή οφειλή από πέρυσι. Οι απλοί εργαζόμενοι έχουν εξοφληθεί και πρέπει να το κρατήσει αυτό η ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβη. Από κει και πέρα, θέσαμε το πλάνο της ελληνοποίησης και το δείξαμε από την πρώτη στιγμή, το πόσο το πιστεύουμε. Θεωρώ πως είναι προσβλητικό και για τον προπονητή και για εμένα να λένε πως παίζουν ποδοσφαιριστές από την στιγμή που έφυγα εγώ» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Διάβαζα πράγματα που νιώθω ότι όταν έμπαινα μέσα ήταν λες και έμπαινε ένας άνθρωπος σαν τον… Χίτλερ και τον χαιρετούσατε ανάλογα και στεκόσασταν όλοι προσοχή από φόβο και τρόμο. Παρουσιάστηκε μια εικόνα προς τα έξω που ποτέ δεν υπήρξε. Εσείς ξέρετε τι συνέβη πραγματικά. Βγήκε προς τα έξω ότι είχαμε πρόβλημα με τον προπονητή, ενώ όλοι ξέρετε τι έγινε μετά τον Άρη και τι συζητήσεις είχαν γίνει για να παραμείνει ο προπονητής μαζί μας. Υπήρχε στοχευμένη παραποίηση μετά τον Άρη και την Ξάνθη στα όσα σας είπα εδώ. Θυμηθείτε ποια ήταν η θέση μου τότε υπέρ σας και σας στήριξα γιατί σας πιστεύω πραγματικά. Όχι απλά για να το πω».

Στην συνέχεια ρώτησε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές με τους οποίους είχαν συμβεί κάποια περιστατικά. Όπως τον Ινσούα, ο οποίος είχε ένα ξέσπασμα μέσα στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. «Θεωρείτε πως με αυτά που σας είπα σας προσέβαλα»; Αυτή ήταν η ερώτηση του Νταμπίζα και κανείς δεν είχε να του προσάψει το παραμικρό. Ειδικά ο Αργεντινός του έδωσε δίκιο για τις παρατηρήσεις που του είχε κάνει εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Και έκλεισε, τονίζοντας:

«Εμείς κάθε μέρα θέλαμε να βελτιώνουμε κάποια στοιχεία εδώ, να μειώνουμε την απόσταση με τις άλλες ομάδες που έχουν μεγάλο μπάτζετ και μέσα από μια διαδικασία να έχουμε περισσότερα εφόδια για εσάς. Υπήρχαν στιγμές που κάποιοι δεν το καταλάβαιναν και δεν λειτουργούσαν σωστά, γι’ αυτό ίσως να υπήρχε παρατήρηση από την πλευρά μου.

Δεν με νοιάζει να γίνομαι αρεστός στα αποδυτήρια. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Να γίνεται η δουλειά όπως εγώ θέλω να γίνεται. Δεν έχω σχέσεις με δημοσιογράφους γιατί πάντα ήθελα τα όποια αρνητικά ή θετικά σχόλια να γίνονται ανεξάρτητα από σχέσεις φιλίας. Στην ζωή μου έχω μάθει να δουλεύω με κάποιες αξίες, να είμαι αληθινός, να σέβομαι και να συγχωρώ. Με αυτούς τους κανόνες μπήκα εδώ μέσα και με αυτούς σας αποχαιρετώ. Να είστε αληθινοί, να σέβεστε ο ένας τον άλλον. Να γίνετε μια πραγματικά δεμένη ομάδα και ο καθένας στο τέλος να πάρει αυτό που του αξίζει».

 

ΠΗΓΗ: enikos.gr