Παντελής Παντελίδης: Δικαστική δικαίωση για το τραγούδι «Απομακρυνθήκαμε»

0
359

Η οικογένεια του είχε καταθέσει αγωγή κάνοντας λόγο για αντιγραφή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αίσια έκβαση είχε για την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη η δίκη για το τραγούδι «Απομακρυνθήκαμε», για το οποίο είχαν καταφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του τραγουδιστή Σπύρου Μακρή.

Όπως αναφέρεται στην γνωστοποίηση της απόφασης, ο Σπύρος Μάγδαλης με το καλλιτεχνικό όνομα Σπύρος Μακρής, είχε αντιγράψει το συγκεκριμένο τραγούδι του Παντελίδη, έχοντας αλλάξει μόνο δυο-τρία σημεία.

Από τον Ιανουάριο του 2019 ο κύριος Μακρής παρουσίαζε το τραγούδι ως δικό του μέχρι που η οικογένεια Παντελίδη έκανε τα ασφαλιστικά μέτρα. Πλέον, αναμένεται και η εκδίκαση για την απόδοση ποινικών ευθυνών του κυρίου Μακρή που προέβη σε μια υβριστική και συκοφαντική ανάρτηση στο Facebooκ κατά της οικογένειας.

Αναλυτικά η δικαστική απόφαση:

Με την  6139/ 2019     απόφαση Ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  δικαιώθηκε η οικογένεια Παντελή Παντελίδη για τον υφαρπαγή του τραγουδιού του Παντελή Παντελίδη ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΜΕ από τον  τραγουδιστή με το όνομα Σπύρος Μαγδάλης και  ψευδώνυμο Σπύρο Μακρής, ο οποίος με σκοπό να σφετεριστεί το τραγούδι,  έκανε δημόσιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, όπου το ερμήνευε και το παρουσίαζε  σαν δικό του τραγούδι από τον Ιανουάριο 2019.

Η οικογένεια Παντελή Παντελίδη, με την πληρεξούσια δικηγόρο τους ΕΛΛΗ Γ. ΡΟΥΣΣΟΥ,  στράφηκαν  κατά του τραγουδιστή Σπύρου  Μακρή, με την από 31-1-2019 αίτησή τους ασφαλιστικών μέτρων, για την προστασία της πατρότητας του μουσικού έργου του Παντελή Παντελίδη,  ώστε να απαγορευθεί η κάθε χρήση/εκμετάλλευση αυτού του τραγουδιού από το  Σπύρο  Μακρή.  Ο  Σπύρος  Μακρής, μετά την επίδοση της αίτησης  ασφαλιστικών μέτρων σε αυτόν από την  οικογένεια  Παντελίδη,   κατέθεσε  την από 14-2-2019 αίτηση ασφαλιστικών όπου ισχυριζόταν ότι το τραγούδι δήθεν είναι δικό του ζητούσε να μην το χρησιμοποιεί η οικογένεια Παντελή Παντελίδη (!).

Οι δύο αιτήσεις συνεκδικάστηκαν την 17η Απριλίου 2019  και το δικαστήριο  με την 6139/ 2019 δικαστική απόφαση, απαγόρευσε    στο Σπύρο  Μακρή  να χρησιμοποιεί/εκμεταλλεύεται καθ οιονδήποτε τρόπο το τραγούδι  του Παντελή Παντελίδη ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΜΕ και απέρριψε τη δική του αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Παράλληλα ο ίδιος τραγουδιστής Σπύρος  Μακρής, μετά την αίτηση που κατέθεσε η οικογένεια εναντίον του,  ανήρτησε στο FACEBOOK στην σελίδα του υβριστικό και συκοφαντικό δημοσίευμα κατά της οικογένειας Παντελή Παντελίδη,  για το οποίο η οικογένεια έχει προσφύγει  στην ποινική δικαιοσύνη για την απόδοση των ποινικών ευθυνών του.

 

 

ΠΗΓΗ: peoplegreece.com