ΠΑΟΚ και VAR νίκησαν 2-1 τον Αστέρα

0
296
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)

Ο Μανούχος που «έκλεισε» τα μάτια σε μαρκαρίσματα των Βαρέλα και Μάτος σε Μπαράλες και Σουάρεθ στο 40′, ο Μαρτίνεθ ο οποίος σκόραρε αυτογκόλ στο 47′ και σε συνδυασμό με το γκολ του Σβιντέρσκι στο πρώτο ημίχρονο, επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να περάσει νικηφόρα από την Τρίπολη με 2-1 επί του Αστέρα.

Ο ΠΑΟΚ «καιγόταν» για τη νίκη μετά τις ισοπαλίες με τον Άρη και την ΑΕΚ και δεν υπήρχε περίπτωση να μην την πάρει στην Τρίπολη, όπου επικράτησε με 2-1 επί του Αστέρα… Ο Σβιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών στο 33′ και άνοιξε το σκορ, ο Μαρτίνεθ με αυτογκόλ στο 47′ «έγραψε» το 0-2 και η μείωση του σκορ από τον Σουάρεθ στο 58′ δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα. Ενδιάμεσα, έβαλε το… χέρι του και ο διαιτητής Μανούχος, ο οποίο στο 40′ επέλεξε να αγνοήσει τα μαρκαρίσματα του Βαρέλα και του Μάτος στην περιοχή, στους Μπαράλες και Σουάρεθ αντίστοιχα. Ο ρέφερι μίλησε και με το VAR, αλλά δεν πήγε καν να δει τη φάση στην οθόνη και προτίμησε να συνεχίσει το παιχνίδι…

Αστέρας: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Μαρτίνεζ, Ματρικάρντι (89′ Φερνάντεθ), Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (77′ Χαουρέγκι), Καπίγια, Ριέρα (82′ Σίτο), Φερνάντεζ, Μπαράλες

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Λημνιός, Ελ Καντουρί (77′ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (67′ Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (77′ Άκπομ)

Που κρίθηκε: Στην αδυναμία του Αστέρα να εκμεταλλευτεί το μομέντου μετά το 2-1 και στην ικανότητα του ΠΑΟΚ να μην… πελαγώσει μετά τη μείωση του σκορ.

Το 10άρι: Ο Σβιντέρσκι σκόραρε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ κερδίζοντας την προσωπική μονομαχία, ενώ ήταν ο ουσιαστικός δημιουργός του δεύτερου τέρματος, διότι «πόσταρε» σαν μπασκετικός σέντερ.

Στον πάγκο:

Γιατί κόουτς;: Ο προπονητής του Αστέρα Μπόρχα Χιμένεθ επέλεξε σχηματισμό με τρεις στόπερ, όταν ο ΠΑΟΚ είχε μόλις έναν επιθετικό. Ο Αστέρας έπαιξε φοβικά και επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να κερδίσει εύκολα μέτρα στο γήπεδο.

 

ΠΗΓΗ: to10.gr