Προκριματικά Euro: Κάζο της Αγγλίας στην Τσεχία – Αποτελέσματα & βαθμολογίες

0
532

Οι Τσέχοι πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη επί των Αγγλων που τους φέρνει πιο κοντά στο Euro (copyright: Intime)

Ουκρανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Τουρκία αγγίζουν την πρόκριση στην τελική φάση

Παλιές… κακές εποχές θύμισε η Εθνική Αγγλίας, που μέχρι πρότινος φαινόταν να έχει αφήσει στο παρελθόν τις γκέλες και τις… περιπέτειες στις προκριματικές φάσεις. Ωστόσο, η αναγεννημένη Εθνική Τσεχίας έβαλε δύσκολα στα «τρία λιοντάρια» επικρατώντας 2-1 στην Πράγα για τα προκριματικά του Euro 2020, μολονότι η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ προηγήθηκε στο σκορ.

Ο Κέιν σκόραρε για τους Αγγλους μόλις στο 5′ αλλά οι Τσέχοι απάντησαν άμεσα (9′) με γκολ του Μπράμπετς. Οι Βρετανοί σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και η Τσεχία τους τιμώρησε με ένα γκολ στο ντεμπούτο τού 31χρονου Οντρασεκ στο 85′, που ουδέποτε βρήκε απάντηση από την Αγγλία, που αφενός απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή του 1ου ομίλου, αφετέρου δεν έχει καθαρίσει ακόμη με την πρόκριση καθώς το Κόσοβο παραμένει ζωντανό έστω και με αμυδρές ελπίδες.

Αυτή ήταν η πρώτη αγγλική ήττα σε προκριματική φάση έπειτα από μια δεκαετία (!), καθώς τα «τρία λιοντάρια» είχαν να χάσουν από το 2009 κι ένα ματς στην Ουκρανία. Ακολούθησαν 43 σερί παιχνίδια δίχως ήττα.

Για τον 2ο όμιλο ουδεμία έκπληξη υπήρξε καθώς η Ουκρανοί επιβλήθηκαν 2-0 της Λιθουανίας και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro, ενώ και οι πρωταθλητές Ευρώπης Πορτογάλοι, παίζοντας στο… ρελαντί, νίκησαν 3-0 το Λουξεμβούργο, αγγίζοντας επίσης το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μάλιστα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέτυχε το 2-0 (τα άλλα γκολ προήλθαν από τον Μπ. Σίλβα και τον Γκέδες), έφτασε τα 699 γκολ στην καριέρα του και χρειάζεται ένα ακόμη για το ασύλληπτο νούμερο των 700!

Επίσης, η Γαλλία και η Τουρκία, σφιχταγκάλιασαν την πρόκριση με τις δύσκολες νίκες με 1-0 που πέτυχαν επί της Ισλανδίας και της Αλβανίας, αντιστοίχως. Οι Γάλλοι χρειάστηκαν μια εκτέλεση πέναλτι του Ζιρού για να λυγίσουν τους Ισλανδούς στην έδρα τους και οι Τούρκοι ένα γκολ του Τοσούν στο 90′ για να ξεπεράσουν το εμπόδιο των μαχητικών Αλβανών.

Ιστορικής σημασίας πάντως είναι και η νίκη της Ανδόρας (επί της Μολδαβίας με 1-0) που είχε… ξεχάσει πως είναι να κερδίζεις καθώς τελευταία φορά είχε επικρατήσει σε επίσημο ματς της Ουγγαρίας τον Ιούνιο του 2017 και πιο πριν της ΠΓΔΜ τον Οκτώβριο του 2004! Δύο νίκες σε επίσημα ματς σε μια 15ετία…

1ος όμιλος

Τσεχία – Αγγλία 2-1 (9′ Μπράμπετς, 85′ Οντρασεκ – 5′ πέν. Κέιν)

Μαυροβούνιο – Βουλγαρία 0-0

Βαθμολογία

Αγγλία 12

Τσεχία 12

Κόσοβο 8

Μαυροβούνιο 3

Βουλγαρία 3

2ος όμιλος

Ουκρανία – Λιθουανία 2-0 (29′, 58′ Μαλινόβσκι)

Πορτογαλία – Λουξεμβούργο 3-0 (16′ Μπερντάρντο Σίλβα, 65′ Κριστιάνο Ρονάλντο, 80′ Γκέδες)

Βαθμολογία

Ουκρανία 16

Πορτογαλία 11

Σερβία 7

Λουξεμβούργο 4

Λιθουανία 1

8ος όμιλος

Τουρκία – Αλβανία 1-0 (90′ Τοσούν)

Ισλανδία – Γαλλία 0-1 (66′ πέν. Ζιρού)

Ανδόρα – Μολδαβία 1-0 (63′ Βάλες)

Βαθμολογία

Τουρκία 18

Γαλλία 18

Ισλανδία 12

Αλβανία 9

Μολδαβία 3

Ανδόρα 3

 

 

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr