Πύρρειος νίκη μέσα στο Ηράκλειο, 1-0 τον ΟΦΗ

0
336
SUPERLEAGUE / ÏÖÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Τέτοιες νίκες δίνουν το πρωτάθλημα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έμεινε μακριά από τα γνωστά του στάνταρ, μπορεί να μην εντυπωσίασε μέσα στο Ηράκλειο, όμως πήρε ένα σημαντικό διπλό, κερδίζοντας με 1-0 τον ΟΦΗ, για την 20η αγωνιστική της Superleague.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Καμαρά. Ετσι οι ερυθρόλευκοι παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όπως και το ματς κόντρα στον Αρη, με Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ και Τσιμίκα στα αμυντικά άκρα, τριάδα στο κέντρο με Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, τριάδα στην επίθεση με Βαλμπουενά, Μασούρα και Ελ Αραμπί.

Στο 13’ η πρώτη επιθετική ενέργεια του Ολυμπιακού με τον Τσιμίκα να βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του Γκιγιέρμε έφυγε άουτ. Στο 14’ ο Μασούρας πέτυχε γκολ όμως αυτό σωστά ακυρώθηκε αφού ήταν οφσάϊντ ο Ελ Αραμπί.

Στο 21’ ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Στάϊκο να σουτάρει άουτ.

Με την ολοκλήρωση του 45λεπτου ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα. Ο Ελ Αραμπί έκανε κλέψιμο και έδωσε ασίστ στον επερχόμενο Καμαρά, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Στο 51’ ένα λάθος γύρισμα του Κουτρουμπή προς τον Σωτηρίου λίγο έλειψε να γίνει το αυτογκόλ.

Στο 66’ ο Μασούρας μπήκε στην περιοχή, με τον Σωτηρίου να πέφτει στα πόδια του και να διώχνει την μπάλα.

Στο 69’ σουτ του Βαλμπουενά, μπλόκαρε ο Σωτηρίου.

Στο 78’ ο Μπα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει όταν μετά από εκτέλεση του Λοβέρα, ο Σωτηρίου έκανε άστοχη έξοδο και η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο αμυντικός του Ολυμπιακού με την προβολή την έστειλε άουτ.

Στο 83’ σουτ του Λοβέρα, εκτός περιοχής, μπλόκαρε εύκολα ο Σωτηρίου.

Στο 85’ προσωπική ενέργεια του Ελ Αραμπί που ξέφυγε από δύο και μπήκε στην περιοχή, όμως είχε βγει ο Σωτηρίου και έδιωξε σε κόρνερ.

Με την λήξη του αγώνα ο Σεμέδο, σε μία άνευ λόγου κίνηση, πήγε να πάρει την μπάλα από ένα ball boy και το τράβηξε, ο Σόουζα ενεπλάκει σε επεισόδιο, με τον Σεμέδο να δέχεται την δεύτερη κίτρινη κάρτα, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απουσία του από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μαλάδο, Νεϊρα, Σταϊκος (74’ Σόουζα), Βαζ (86’ Νοικοκυράκης), Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (76’ Σουντανί), Μασούρας (69’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

 

 

 

ΠΗΓΗ: rednews.gr