Σύνθημα νίκης Μαρτίνς για Τούμπα: «Σίγουρος πως θα παίξουμε καλά»

0
399
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε σύνθημα νίκης ενόψει Τούμπας ενώ για ακόμη μία φορά εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση κόντρα στην Άρσεναλ παρά το κακό αποτέλεσμα

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στην κάμερα της NOVA ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ξεκαθάρισε πως μόνος στόχος είναι η νίκη για τον Ολυμπιακό ενώ αναφέρθηκε και στην ήττα από την Άρσεναλ, τονίζοντας πως έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Από κάθε παιχνίδι μπορείς να μάθεις και να πάρεις πράγματα, είτε αυτό είναι για τις εγχώριες διοργανώσεις είτε απέναντι σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα όπως η Άρσεναλ.
Ξεκινήσαμε δυνατά, χθες, δημιουργώντας μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουμε στα πρώτα 15 λεπτά όμως στη συνέχεια ο αντίπαλός μας ισορρόπησε τα πράγματα και μας δυσκόλεψε αρκετά στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου μέρους. Αυτό μας ανάγκασε να αλλάξουμε την τακτική μας.

Στο ημίχρονο μίλησα με τους παίκτες για το τι έπρεπε να κάνουμε έτσι ώστε να είμαστε καλύτεροι. Όντως στο δεύτερο μέρος και μέχρι να δεχθούμε το γκολ, ήμασταν καλύτεροι, αρκετά ισορροπημένοι σαν ομάδα και είχαμε τον έλεγχο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και μετά το γκολ που δεχθήκαμε, χάσαμε την ισορροπία και τον έλεγχο και γενικά από όλη αυτή τη διαδικασία πιστεύω πως υπήρξαν πολλά πράγματα που οφείλουμε να μάθουμε.

Παίξαμε απέναντι στην Άρσεναλ που διαθέτει παίκτες σε ανώτερο ποιοτικό επίπεδο από τους δικούς μας όμως σε πολλά σημεία του αγώνα δεν ήμασταν απλά πιο ισορροπημένοι σαν ομάδα αλλά ήμασταν πολύ καλύτεροι!

Σε γενικές γραμμές ήμασταν καλοί όμως σε ομάδες όπως η Άρσεναλ τη διαφορά μπορεί να την κάνουν οι ποιοτικοί παίκτες και νομίζω πως αυτό ακριβώς έγινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι όπου οι ποιοτικοί παίκτες των αντιπάλων μας άλλαξαν τα δεδομένα.

Είναι αλήθεια πως αγγίξαμε το 60% της κατοχής στο ξεκίνημα κι αυτό είναι εντυπωσιακό. Στη συνέχεια μίλησε η ποιότητα των παικτών της Άρσεναλ.
Όπως εξελίχθηκε το ματς θα μπορούσαμε να παίξουμε για την ισοπαλία, όμως αυτό δεν συμβαδίζει με την φιλοσοφία και την ιδεολογία που έχουμε ως ομάδα!

Γενικά πιστεύω πως όποιος παίζει για την ισοπαλία, στο τέλος χάνει. Εμείς παίξαμε για τη νίκη και ρισκάραμε από ένα σημείο κι έπειτα στην εξέλιξη του αγώνα..»

Πάνω σε αυτό το δόγμα θα βασιστεί ο Ολυμπιακός και στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, όπως ξεκαθάρισε ο Πέδρο Μαρτίνς:

«Πάντα ο στόχος μας είναι η νίκη! Είμαι βέβαιος πως θα πάμε εκεί να παίξουμε καλά και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτό!

Ναι μεν δεν έχουμε το ιδανικό διάστημα για να ξεκουραστούμε όμως προσωπικά πιστεύω στις ικανότητες του staff της ομάδας αφού ήδη έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση.
Έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε το αποτέλεσμα. Φυσικά και σε κάθε αγώνα ο μοναδικός μας στόχος είναι η κατάκτηση της νίκης.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια δυνατή ομάδα η οποία έχει κάνει αρκετές αλλαγές τελευταία αντικαθιστώντας τους έμπειρους με πιο φρέσκους παίκτες. Είναι συν-διεκδικητής του τίτλου όμως εμείς πιστεύω πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε. Γενικά στο δεύτερο γύρο οι αριθμοί δείχνουν πως έχει βελτιώσει πάρα πολύ τις αμυντικές του επιδόσεις κι αυτό είναι το σημείο αναφοράς για τη συγκεκριμένη ομάδα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορεί να κρύψει ο ένας προπονητής από τον άλλο σε τέτοια παιχνίδια. Τη διαφορά θα κάνουν οι παίκτες σε ατομικό επίπεδο, οι στημένες φάσεις, τα ποσοστά κατοχής και κάποια στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού μας..»

Τέλος, ο Πορτογάλος τεχνικός απέφυγε να πει για το αν και σε ποιες θέσεις σκοπεύει να κάνει αλλαγές ενόψει του αγώνα της Τούμπας ενώ ο ίδιος δεν βλέπει κάποια προσωπική πρόκληση στο εν λόγω γήπεδο, όπου δεν έχει γευθεί τη χαρά της νίκης ξεκαθαρίζοντας πως «σημασία έχει ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη κι όχι ο Πέδρο Μαρτίνς..»

 

 

 

ΠΗΓΗ: in.gr