Το φαινόμενο του… Malaka στην Ισπανία! (VIDEO)

0
319

Μια νέα διάσημη σειρά στην Ισπανία έχει… γνώριμο τίτλο, αλλά ο λόγος δεν ειναι αυτός που φαντάζεστε!

Φέτος, έκανε πρεμιέρα στην ισπανική τηλεόραση μια νέα αστυνομική σειρά, η οποια από το πρώτο της επεισόδιο φαίνεται ότι καθήλωσε τους τηλεθεατές. Η σειρά ονομάζεται… «Malaka»!

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου στο δίκτυο RTVE και από την πρώτη στιγμή καθήλωσε στις οθόνες του περίπου 1,8 εκατ. Ισπανούς! Κι αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο η σειρά ονομάζεται «Malaka», η απάντηση είναι απλή: αυτό είναι το αρχαίο όνομα της πόλης της Μάλαγας, όπου διαδραματίζεται η σειρά και καμία σχέση δεν έχει με την ελληνική «αγαπημένη» λέξη!

Η σειρά

Η «Malaka» είναι μια αστυνομική σειρά που έχει προγραμματιστεί για οχτώ επεισόδια στην πρώτη σεζόν. Διαδραματίζεται κατά κύριο λόγο στη Μάλαγα, δηλαδή στην Μάλακα!

Η σειρά μας μεταφέρει στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, όπου στον κόλπο της Μάλαγας εντοπίζεται το πτώμα ενός νεαρού κοριτσιού, της Νοέλια, η οποία είναι κόρη ενός σημαντικού ντόπιου επιχειρηματία. Την ίδια στιγμή, στην άλλη πλευρά της πόλης μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ δύο ναρκοσυμμοριών. Ένας διεφθαρμένος αστυνομικός και μια πράκτορας που μόλις έχει φτάσει από την Μαδρίτη αναγκάζονται να συνεργαστούν για να λύσουν το μυστήριο του θανάτου του κοριτσιού, αλλά και να εξαρθρώσουν τις συμμορίες.

Η σειρά έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, αν και κάποιες αρνητικές, ενώ σημειώνει και αρκετά υψηλή τηλεθέαση. Αυτό που τονίζουν οι περισσότεροι είναι το σκοτεινό κλίμα και οι ιδιαίτερες εικόνες από την πόλη της Μάλαγας που προβάλλει η σειρά.

Malaka

Αν και στα ελληνικά ο τίτλος της σειράς δημιουργεί… περίεργους συνειρμούς η εξήγηση γι’ αυτόν είναι πολύ απλή.

Η πόλη ιδρύθηκε τον 8ο αι. π.Χ. από τους Φοίνικες, οι οποίοι της έδωσαν το όνομα Μάλακα. Πολύ αργότερα πέρασε στα χέρια των Ρωμαίων, ενώ από τον 2ο ως τον 8ο αιώνα πέρασε μια εποχή παρακμής. Για λιγότερο από έναν αιώνα, η πόλη μάλιστα είχε κατακτηθεί από τους Βυζαντινούς. Όταν οι Μαυριτανοί κατέκτησαν την ιβηρική χερσόνησο το 711, η Μάλακα έγινε ένα σημαντικό αστικό κέντρο του χαλιφάτου και ήταν το σημαντικότερο λιμάνι του εμιράτου της Γρανάδας, τελευταίου μουσουλμανικού βασιλείου της Ιβηρικής. Μετά την νίκη των Χριστιανών, η Μάλακα μετονομάστηκε σε Μάλαγα και σήμερα αποτελεί την πρωτεύουσα της επαρχίας της Ανδαλουσίας.

*Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 21 Οκτωβρίου θα προβληθεί το φινάλε της σεζόν.

 

ΠΗΓΗ: aek365.org