«Διαδέχονται ισάξια τον Πρίγιοβιτς Άκπομ και Σφιντέρσκι»

0
279

Ο Ανέστης Αναστασιάδης μίλησε για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λαμία, την εικόνα των δύο ομάδων και το μέλλον τον νέων παιδιών

Την άποψη ότι οι Τσούμπα Άκπομ και Κάρολ Σφιντέρσκι διαδέχονται άξια και ίσως καλύτερα τον Τσούμπα Άκπομ εξέφρασε ο Ανέστης Αναστασιάδης στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» με τους Κώστα Πετρωτό και Βασίλη Βλαχόπουλο τονίζοντας παράλληλα ότι ο Δικέφαλος είναι μια σοβαρή ομάδα και με το πέρασμα παιχιδιών θα βελτιωθεί και αμυντικά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι κέρδισε από την εμπειρία του στη Βαρκελώνη: «Η δουλειά είναι πολύ εξειδικευμένη, υπάρχει ένας σεβασμός γύρω από τον αθλητισμό. Τα παιδιά είναι προσγειωμένα και ταπεινά. Είναι απλοί άνθρωποι και χαρακτήρες. Πιστεύουν ότι δε γίνεται να βγάλουμε ποδοσφαιριστές χωρίς να επενδύσουμε στα παιδιά».

Το λόγο που τα νά παιδιά δεν έχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα: «Μετά το 2004 στην Ελλάδα έλεγαν ότι πρέπει να υπάρχει ευκαιρία για τα νέα παιδιά. Γίνεται καλή δουλειά, ο Έλληνας ξέρει ότι έχει ταλέντο αλλά δεν έχουμε όλο εκείνο το σύστημα να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Ο Παναθηναϊκός κόντευε να διαλυθεί και τα παιδιά αυτά βρήκαν μπροστά. Πρέπει να αφήσουμε αυτή την ξενομανία και να στηριχθούμε στα νέα παιδιά και τις νέες ηλικίες».

Τι πρέπει να γίνει: «Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους παράγοντες. Έπειτα έαν δώσουν εντολή εκείνοι ότι θα στηριχθεί αυτό το οικοδόμημα οι δημοσιογράφοι θα περάσουν αυτήν την άποψη στον κόσμο τότε σιγά σιγά και δύσκολα θα αρχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Δεν είναι το ζητούμενο ο τίτλος. Ο Ολυμπιακός έχει πουλήσει και 10 παιδιά. Το θέμα είναι να εκπαιδευτούν τα παιδιά. Ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο υλικό, ένα διαμάντι στα χέρια του. Πιστεύω ότι θα πρέπει να παίζουν 7 – 8 Έλληνες στην πρώτη ομάδα. Είδα την Κ15 του και σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμοι ποδοσφαιριστές».

Την προσπάθεια του ΟΦΗ: «Θα δώσει το παράδειγμα ο ΟΦΗ και θα ακολουθήσουν και άλλοι».

Με τι ασχολείται: «Βρίσκομαι στη Δαμάστα. Είμαι με τον Γιάννη Παπαδάκη, έχει κάνει απίστευτα πράγματα. Δεν έχει βάλει ταβάνι. Η ομάδα θα προσπαθήσει να βγει».

Τη μάχη του φετινού τίτλου: «Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί. Η Λαμία είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που έχει την εμπειρία να χτυπήσει κάποια παιχνίδι. Στο ημερολόγιο νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι δε το έχει αλλά ξέρετε ότι σε αυτά τα παιχνίδια πας χωρίς άγχος και σου βγαίνουν καλύτερα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ δείχνει σοβαρός, είναι ο περσινός πρωταθλητής και διεκδικητής του τίτλου».

Για τους πιο επικίνδυνους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Ο Πρίγιοβιτς ήταν ένας δεινός εκτελεστής. Δεν μας δυσκόλεψε αρκετά αλλά ήξερες ότι είναι μια διαρκής απειλή. Ο Βιεϊρίνια ξέρει ότι είναι ένας ηγέτης. Ο ΠΑΟΚ πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα γιατί πούλησε τον Πρίγιοβιτς και έφερε τον Άκπομ».

Τον Άκπομ και τον Σφιντέρσκι: «Διαδέχονται τον Πρίγιοβιτς ισάξια και ίσως και καλύτερα».

Την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ πέρασε τη φιλοσοφία να μην δεχόμαστε εύκολα φάσεις και να βάζουμε γκολ. Φέτος προσπαθεί να παίξει λίγο διαφορετικά λόγω του νέου προπονητή».

 

ΠΗΓΗ: metrosport.gr