Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί την αναίρεση της απόφασης που «έσπασε» τα ισόβια του Κορκονέα

0
261

Της Άννας Κανδύλη

Στην άσκηση αναίρεσης της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας , που αναγνώρισε στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώντα Κορκονέα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο, προχώρησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Μετά την καθαρογραφή της απόφασης ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αφού μελέτησε το σκεπτικό της έκρινε ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκή αιτιολογία για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τον τελευταίο λόγο για την αναίρεση ή μη της απόφασης έχει το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου που αν συμφωνήσει με τον Εισαγγελέα τότε ο Κορκονέας θα δικαστεί εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ειδικός φρουρός αποφυλακίστηκε μία ημέρα μετά την απόφαση του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που του επέβαλλε κάθειρξη 13 ετών , καθώς του αναγνωρίστηκε το παραπάνω ελαφρυντικό.

Ο Κορκονέας είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκαν και μεροκάματα που έκανε ως έγκλειστος.

 

 

ΠΗΓΗ: enikos.gr