Φερστάπεν: «Είμαι πιο γρήγορος από τον Χάμιλτον και τον Λεκλέρ»

0
311

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον Ολλανδό, που υποστήριξε, ότι –αν είχε ίδιο αυτοκίνητο- θα ήταν δύο δέκατα του δευτερολέπτου γρηγορότερος από τον Χάμιλτον και τον Λεκλέρ.

Αν και μόλις 21 ετών, ο Μαξ Φερστάπεν δεν διστάζει να μιλάει έξω από τα δόντια. Αυτό έκανε και σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα ‘’De Telegraaf’’, όπου δήλωσε τα εξής: «Με το ίδιο αυτοκίνητο, είμαι δύο δέκατα του δευτερολέπτου γρηγορότερος από τον Χάμιλτον και τον Λεκλέρ. Παρακολούθησα για παράδειγμα τον γύρο της Pole position του Λεκλέρ στη Σιγκαπούρη και διαπίστωσα, ότι υπήρχαν περιθώρια για βελτίωση. Δεν θέλω, να ακούγομαι υπερφίαλος, όμως ως οδηγός οφείλεις να σκέφτεσαι πάντα, ότι είσαι ο γρηγορότερος».

Ο οδηγός της Red Bull υποστήριξε επίσης, ότι «σε μερικούς αγώνες αυτής της σεζόν ήμουν καλύτερος από τα επίπεδα απόδοσης, που μπορούσε να προσφέρει η Red Bull μου. Κατά τη γνώμη μου, απείχαμε περισσότερο από την κορυφή, από ό,τι φαινόταν. Μέχρι τη Σιγκαπούρη πίστευα ακόμη, ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το 2020 τον τίτλο. Αυτό δεν το πιστεύω πλέον τη δεδομένη στιγμή. Πρέπει να κοιτάξουμε περισσότερο σαν ομάδα προς τα εμπρός, απ΄ό,τι το κάναμε μέχρι τώρα. Δεν βρισκόμαστε εκεί, όπου θα οφείλαμε να είμαστε. Δεν κάναμε ακόμη τα άλματα, τα οποία θα ήταν αναγκαία». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πάντως και το γεγονός, ότι Φερστάπεν δεν περιέλαβε στη σύγκρισή του τον Φέτελ, ίσως επειδή θεωρεί τον Γερμανό πιο αργό από τους Χάμιλτον και Λεκλέρ!

Θέση στις δηλώσεις του Φερστάπεν πήρε ο σύμβουλος μηχανοκίνητων σπορ της Red Bull, δόκτωρ Χέλμουτ Μάρκο. Ο 76χρονος Αυστριακός ανέφερε όλο νόημα, ότι «ο Μαξ έχει εν μέρει δίκιο. Βέβαια και αυτός ολοκλήρωσε δύο φορές έναν αγώνα του στην πρώτη στροφή, όμως αυτό μπορεί να συμβεί. Εμείς στη Red Bull θέλουμε οδηγούς με δική τους άποψη, την οποία οφείλουν να εκφράζουν. Άρα, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Να σημειώσουμε πάντως, ότι οι δηλώσεις του Μαξ έρχονται μερικές ημέρες μετά από ανάλογη κριτική, που είχε ασκήσει ο πατέρας του στη Red Bull. Μάλιστα ο Γιος Φερστάπεν είχε αναφέρει, ότι το 2020 θα εξελιχθεί σε άλλη μία χαμένη χρονιά για τον Mad Max, αν δεν βελτιωθεί θεαματικά η Red Bull, ενώ όλα αυτά γίνονται λίγες ημέρες πριν το Γκραν Πρι Ιαπωνίας στη Σουζούκα, όπου η Honda παίζει στην έδρα της και θέλει σίγουρα ένα καλό αποτέλεσμα.

 

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr