GP ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ – ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ: QUARTARARO ΣΤΗΝ POLE, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ

0
288

Q2 – Πτώσεις και Pole Quartararo

Στην τελική μάχη για την pole position έλαβαν μέρος οι Fabio Quartararo, Maverick Vinales, Franco Morbidelli, Jack Miller, Valentino Rossi, Marc Marquez, Andrea Dovizioso, Aleix Espargaro, Joan Mir, Alex Rins, Danilo Petrucci και Pol Espargaro

Μετά την πρώτη προσπάθεια, Fabio Quartararo και Marc Marquez έδειξαν να είναι οι ταχύτεροι, κατεβάζοντας τα χρονόμετρα κάτω από το 1:30. Οι 2 τους είχαν διαφορά 11 χιλιοστών του δευτερολέπτου, ενώ ο τρίτος Maverick Vinales που βγήκε για τρεις προσπάθειες, δεν κατάφερε στις πρώτες 2 να βρεθεί κάτω από τα 2 δέκατα του δευτερολέπτου μακριά. Την ίδια στιγμή ο Valentino Rossi είχε μία πτώση στην 5η στροφή κι αναγκάστηκε να επιστρέψει άρον άρον στα pits για να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα.

Η τελευταία προσπάθεια ήταν εντυπωσιακή. O Quartararo κατάφερε να βελτιώσει κι άλλο τον χρόνο του, όμως στον επόμενο γρήγορο γύρο του έχασε το μπροστινό στη στροφή 5 και είχε μια πτώση. Για καλή του τύχη όμως, λίγο νωρίτερα, στην ίδια στροφή έγινε το ίδιο και με τον Marc Marquez, που μέχρι εκείνο το σημείο βρισκόταν σε έναν πολύ γρήγορο γύρο. Έτσι ο Γάλλος πανηγύρισε την τέταρτη φετινή του pole position!

Την πτώση του Marquez εκμεταλλεύτηκε ο Vinales που κατάφερε να βάλει την εργοστασιακή Yamaha στην δεύτερη θέση, με τον Ισπανό πρωταθλητή να ξεκινάει τελικά τρίτος. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ακόμη μία Yamaha, αυτή του Franco Morbidelli.

O Danilo Petrucci επιβεβαίωσε την βελτίωσή του, όντας η ταχύτερη Ducati στην πέμπτη θέση, μπροστά από τις έτερες ιταλικές μοτοσυκλέτες των Jack Miller και Andrea Dovizioso. Καλή εμφάνιση για τον Joan Mir στην όγδοη θέση, μπροστά από τον Valentino Rossi και τον Alex Rins. Την κατάταξη ολοκλήρωσαν οι αδερφοί Espargaro, με τον Pol να επικρατεί του Aleix για την 11η θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη του Q2:

 

ΠΗΓΗ: totalracing.gr