Hakkinen: «Η Ferrari έχει πια το καλύτερο μονοθέσιο»

0
317

Την πεποίθηση πως πλέον σημείο αναφοράς στον μαγικό κόσμο της Formula 1 αποτελεί η Ferrari, εξέφρασε ο Mika Hakkinen.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σχολίασε όπως μετά από κάθε Grand Prix, όλα όσα συνέβησαν στη Σιγκαπούρη. Εκεί όπου αναπάντεχα η Ferrari όχι απλώς αποδείχθηκε ανταγωνιστική αλλά πήρε την pole position διά χειρός Charles Leclerc και έκανε και το 1-2 στον αγώνα με νικητή τον Sebastian Vettel.

Αυτή η επιτυχία, σε ένα σιρκουί πόλης που στα χαρτιά δεν βόλευε τις SF90, αποδεικνύει πως οι Ιταλοί έχουν σε μεγάλο βαθμό βρει γιατρειά στα προβλήματα που τους κράτησαν μακριά από τις επιτυχίες στο πρώτο μισό της σεζόν.

«Η Ferrari έχει πάρει φόρα και η Σιγκαπούρη έδωσε τις πιο πειστικές αποδείξεις πως η ιταλική ομάδα έχει πλέον το καλύτερο μονοθέσιο στη Formula 1. Μετά την απόδοση στις μεγάλες ευθείες που εδίαμε στο Σπα και τη Μόντσα, στη Σιγκαπούρη αναμενόταν τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά. Σε ένα σιρκουί πόλης με πολλές αναπηδήσεις στο οδόστρωμα και πολλές αλλαγές κατεύθυνσης, καθώς επίσης και μερικές αργές στροφές, πολλοί περίμεναν να ήταν μάχη ανάμεσα στις Mercedes and Red Bull Racing. Ωστόσο η Ferrari τους αιφνιδίασε όλους – ίσως αιφνιδιάστηκαν και εκείνοι. Είχαν κυρίαρχη απόδοση και παρότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι υβριδικές τους μηχανές είναι πια οι πιο ισχυρές στη Formula 1, το αποτέλεσμα της Σιγκαπούρης έδειξε πως όλο το μονοθέσιο αποδίδει πλέον καλά. Έφεραν αναβαθμίσεις που απέδωσαν καρπούς και ξαφνικά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Lewis Hamilton, λέει πως θα είναι δύσκολο να νικήσει τις Ferrari σε όλες τις υπόλοιπες πίστες», έγραψε ο Hakkinen στη στήλη του στο Unibet.com.

Η Scuderia Ferrari μετράει πλέον τρεις συνεχόμενες νίκες, κάτι που είχε να συμβεί από το 2008!

ΠΗΓΗ: newsauto.gr