MARQUEZ: ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ROSSI

0
303

O Marc Marquez ανέφερε πως το συμβάν των κατατακτηρίων δοκιμών με τον Valentino Rossi που τον άφησε στην 5η θέση του grid, του έδωσε έξτρα κίνητρο για να κερδίσει το Grand Prix στο Σαν Μαρίνο.

Ο Marquez είχε μία άτυπη μάχη με τον Valentino Rossi στο τέλος των κατατακτηρίων δοκιμών στο Μιζάνο, με αποτέλεσμα αμφότεροι να μην μπορέσουν να βελτιώσουν τον χρόνο τους και να ξεκινήσουν από την 5η κι 7η θέση αντίστοιχα.

Κανείς από τους 2 δεν τιμωρήθηκε για το συμβάν και στον αγώνα o Marquez κατάφερε να πάρει τη νίκη περνώντας τον Fabio Quartararo στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Ο Ισπανός μετά τον αγώνα ανέφερε πως με τον αντίπαλό του στην μάχη του τίτλου, Andrea Dovizioso να κατατάγεται μόλις 6ος, δεν είχε στο μυαλό του να επιτεθεί για τη νίκη, όμως το συμβάν με τον Rossi του έδωσε το έξτρα κίνητρο για να πάρει τη νίκη στην έδρα του “Γιατρού”.

Πιο συγκεκριμένα ο Marquez δήλωσε: «Ήξερα πως δεν ήταν απαραίτητο να κερδίσω, γιατί είδα ότι ο Rins ήταν εκτός κι ότι ο Dovi ήτα πολύ πιο πίσω. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, χθες βρήκα το έξτρα κίνητρο για να πιέσω παραπάνω στον αγώνα. Κάτι ξύπνησε μέσα μου, ήταν ο τρόπος να αντιδράσω, ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσω μέσα στην πίστα.»

«Προσπάθησα να μείνω πίσω από τον Quartararo και μετά σκέφτηκα εάν θα προσπαθήσω να περάσω ή όχι. Στο τέλος ήξερα ότι θα προσπαθήσω να περάσω. Δεν θα κοιμόμουν καλά εάν δεν προσπαθούσα.

«Ήξερα ότι ο Fabio είναι πολύ, πολύ γρήγορος στο τρίτο κομμάτι, οπότε προσπάθησα να τον προσπεράσω στην τρίτη στροφή και μετά απλώς έκλεισα τη γραμμή μου. Έπρεπε να κινηθώ έξυπνα και στο τέλος είναι ωραίο να κερδίσω στην Ιταλία, αλλά είναι ακόμη πιο ωραίο να έχω αβαντάζ 93 βαθμών στο πρωτάθλημα.»

 

ΠΗΓΗ: totalracing.gr