Ο Ακπόμ “καθάρισε” στο Αγρίνιο

0
407

Τρίποντο με… υπογραφή Ακπόμ για τον ΠΑΟΚ, που πανηγύρισε άλλη μία νίκη κι έδωσε συνέχεια στο αήττητο σερί του

49 παιχνίδια αήττητος και… συνεχίζει! Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ απόδοσης στο Αγρίνιο, αλλά κέρδισε με 3-0 τον Παναιτωλικό κι έδωσε συνέχεια στο σερί του.

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέμεινε στην ίδια “συνταγή” με το παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη και ξεκίνησε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, με τον Δημήτρη Πέλκα να επιστρέφει στα γκολ, ανοίγοντας το δρόμο για το διπλό στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να ισορροπήσει κάπως το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, αλλά δεν απείλησε ποτέ ουσιαστικά την εστία του Ζίβκοβιτς, με τον ΠΑΟΚ να “κλειδώνει” το τρίποντο στο δεύτερο μέρος, με τον Τσούμπα Ακπόμ να βάζει την… υπογραφή του στη νίκη σήμερα.

Ένα γκολ και μία ασίστ για τον Άγγλο απόψε στο Αγρίνιο, που φώναξε με τον πιο εμφατικό τρόπο “παρών”, σε μία περίοδο που τον χρειάζεται η ομάδα, προκαλώντας πολλά χαμόγελα.

Γκολ με… καθυστέρηση μίας εβδομάδας

Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μερικά λεπτά για να βρει τα πατήματα του, με τον Δημήτρη Πέλκα να δίνει τη λύση νωρίς, επιστρέφοντας μετά από καιρό -τελευταία φορά σκόραρε στον Βόλο στις 26/10- στα γκολ.

Ο Γιαννούλης έβγαλε ωραία μπαλιά από τα αριστερά, ο Κνετ έδιωξε άτσαλα και ο Πέλκας που ακολουθούσε, άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, τρέχοντας στον “ασπρόμαυρο” πάγκο, ενώ λίγο μετά είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 και το δεύτερο προσωπικό του γκολ απόψε, με τον Κνετ να του λέει “όχι”.

Ανέβηκε ο Παναιτωλικός, ο ΠΑΟΚ τις ευκαιρίες

Στο 32′ Ο Μαουρίσιο δοκίμασε μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ, με τον Κνετ και πάλι να φωνάζει “παρών”, με τον Παναιτωλικό από εκείνο το σημείο και μετά να ισορροπεί κάπως το παιχνίδι και να κάνει αισθητή την παρουσία του, χωρίς πάντως να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο ήταν αυτός που είχε την τελευταία, καλή φάση στο πρώτο μέρος, με τον Πέλκα να κάνει ένα εντυπωσιακό σουτ και τον Κνετ να του λέει για δεύτερη φορά “όχι”, με τον Τσαγκαράκη να σφυρίζει για τελευταία φορά και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με το 0-1 υπέρ του “Δικεφάλου”.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα και να απειλεί με το… καλημέρα με τον Μίσιτς, ενώ λίγο μετά ο Πέλκας σκόραρε, αλλά είδε το γκολ να ακυρώνεται καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον Τσαγκαράκη μετά από υπόδειξη βοηθού και VAR.

Τσούμπα, η επιστροφή!

Ο Αμπέλ Φερέιρα έριξε στη “μάχη” τους Καντουρί και Ακπόμ, στις θέσεις των Πέλκα και Σφιντέρσκι, με τον Άγγλο επιθετικό να μπαίνει… ορεξάτος με το που μπήκε στο παιχνίδι.

Στο 66′ ο Ακπόμ έκανε κίνηση… εξτρέμ, πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έκανε και το γύρισμα και “σέρβιρε” στον Λημνιό, ο οποίος έκανε το 2-0 από κοντά, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Μίσιτς έβγαλε μία ακόμη “μαγική” κάθετη για τον Άγγλο κι αυτός “έγραψε” το 3-0.

Επιστροφή στα γκολ και για τον Ακπόμ, ο οποίος πέτυχε ένα ακόμη λίγο μετά, το οποίο δεν μέτρησε, με τον ΠΑΟΚ να ρίχνει το ρυθμό στη συνέχεια και να “κλειδώνει” έτσι το τρίποντο, με τον Φερέιρα να ρίχνει στο παιχνίδι και τον Βαρέλα, που μπήκε στη θέση του Μάτος.

Ένα ακόμη διπλό, άλλοι τρεις βαθμοί, 49 παιχνίδια αήττητος και… συνεχίζει! Ο ΠΑΟΚ πέρασε κι από το Αγρίνιο και πλέον στρέφει την προσοχή του στον Πανιώνιο και το παιχνίδι της Πέμπτης στη Νέα Σμύρνη, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό.

 

 

 

ΠΗΓΗ: paok24.com