Τρομερό Περιστέρι, υπέταξε τον Παναθηναϊκό

0
565

Τρομερή η ομάδα του Παπανικολόπουλου υποχρέωσε τον ΠΑΟ στην πρώτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα με 82-78, με ισοπεδωτική τρίτη περίοδο.

Δύο πρόσωπα έδειξαν και οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, με το Περιστέρι να γυρνάει από το 11, παίρνοντας διαφορά ως και 3 πόντους. Οι παίκτες του ΠΑΟ ίσως θεώρησαν πως θα έχουν εύκολο έργο με την καλή εικόνα που είχαν οι ίδιοι και την κακή παράλληλα των αντιπάλων (ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο). Οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν λύσεις από πολλούς παίκτες, δεν στηρίχτηκαν αποκλειστικά σε 2-3 ενώ έπαιξαν και τρομερή συνολική άμυνα. Ο Παπανικολόπουλος είδε ότι η ομάδα του δύσκολα μπορούσε να σκοράρει στο ζωγραφιστό, διορθώνοντας το πολύ αποτελεσματικά στην συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πρόβλημα στην δημιουργία όταν έλειπε ο Καλάθης και όπως επίσης και στο σκοράρισμα στην ρακέτα παρά τις μάχες των ΠαπαγιάννηΜήτογλου. Στο δεύτερο ημίχρονο η έλλειψη δημιουργίας (ειδικά με την απουσία του Καλάθη) ήταν εμφανέστατη για τον ΠΑΟ, με την άμυνα των Περιστεριωτών να κλείνουν κάθε διάδρομο και χέρια…να ξεπετάγονται απο παντού. Η ομάδα του Πιτίνο δε μπορούσε να βρει σκορ με τίποτα στην τρίτη περίοδο έχοντας και σε κακή βραδιά τον Φριντέτ και την διαφορά ολοένα και να ανεβαίνει, έχοντας μεγάλο πρόβλημα και στην άμυνα. Ο Ράις στην τελευταία περίοδοπήρε τα ηνία αλλά ήταν πολύ άστοχος  παρά τους 13 πόντους του με τον  Παπαέτρου ο οποίςήταν ο μόνος ουσιαστικά που ξεχώρισε, όντας πρώτος σκόρερ για την ομάδα του με 15, αγωνιζόμενος όμως 35΄. Προσπάθησαν στην τελευταία περιόδο να σώσουν την παρτίδα οι “πράσινο锨ωστόσο δεν τα κατάφεραν και έφυγαν….με σκυμμένο το κεφάλι απο το κλειστό του Περιστερίου. Τρομερή η εμφάνιση του αρχηγού του Περιστερίου ο οποίος ήταν κυριολεκτικά παντού στο γήπεδο και έκανε τρομερή δουλειά σε όλους τους τομείς. Εμφανέστατη η διαφορά στις ασίστ με 25 έναντι 16.

Το ματς:

Ξεκίνησε καλά το παιχνίδι το Περιστέρι το οποίο έτρεξε ένα επί μέρους 7-2, ωστόσο γρήγορα ο ΠΑΟ έκανε ένα σερί 6-0 περνώντας μπροστά στο σκορ. Δυνατές και κλειστές άμυνες στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου με τους γηπεδούχους να μη βρίσκουν σκορ για περίπου 3 λεπτά. Στην συνέχεια οι “πράσινοι” μέσω της καλής τους άμυνας, βρήκαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και σε συνδυασμό με κάποια εύστοχα σου από τα 6,75 έκανε διψήφια την διαφορά. Η είσοδος του Ξανθόπουλου αποδείχτηκε ευεργετική αφού έδωσε ταχύτητα στην ομάδα του βοηθώντας και στο σκοράρισμα ρίχνοντας την διαφορά σε μονοψήφιο. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 22-15.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου το Περιστέρι έσφιξε την άμυνα του και μετά από άστοχες επιθέσεις του αντιπάλου βρήκε σκορ στο αιφνιδιασμό και κατέβασε την διαφορά στο καλάθι. Οι φιλοξενούμενοι όμως βρήκαν τη λύση στο πρόσωπο του Παπαγιάννη (6π, 3ρ, 2 μλοκ και 1 ας ως εκείνο το σημείο) και έστειλαν ξανά την διαφορά στους 9. Η ομάδα του Παπανικολόπουλου όμως δεν πτοήθηκε και μετά το τάιμ-άουτ που κάλεσε ο ίδιος, έτρεξε ένα επί μέρους 18-4 και πήγε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ, 40-37. Σμιθ (5π και 4ασ) και Χάτσερ (9π) στην περιφέρεια και Μορέιρα( 10π, 7ρ), Βασιλόπουλος (6π, 5ρ, 1ας, 1κλ) στο ζωγραφιστό έκαναν πολλή δουλειά εκμεταλλευόμενοι την όχι και τόσο καλή παρουσία των ψηλών της ομάδας του Πιτίνο. Καλάθης και Ράις δεν ήταν καλοί στο πρώτο μέρος, μένοντας χωρίς πόντο, ενώ η ομάδα του μέτρησε 10 λάθη (5 είχε το Περιστέρι), τα οποία επέτρεψαν να γυρίσει το ματς η ομάδα των δυτικών προαστίων. Σα να μην έφτανε αυτό για τους “πράσινους”, είδαν και τον Καλάθη να χτυπάει στο γόνατο.

Τρομερό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου τρέχοντας σερί 12-2 με αλλεπάλληλα τρίποντα αλλά και εξαιρετικές άμυνες. Ξεκίνησε με 2/10 και μετά είχε (ως εκείνο το σημείο) 7/9, παίρνοντας διψήφια διαφορά. Εκπληκτικό το τρίτο δεκάλεπτο για τους γηπεδούχους οπου πήραν μέχρι και 16 πόντους διαφορά, σκοράροντας από παντού, παίζοντας τρομερές άμυνες, με τον κάθε παίκτη που αγωνίζεται να προσφέρει ότι μπορεί. Η απουσία του Καλάθη που προφυλάχτηκε μετά το χτύπημα, ήταν οδυνηρή για την ομάδα του Πιτίνο, αφού αδυνατούσε να βρει λύσεις στην δημιουργία και στο σκοράρισμα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σκόραρε 22 πόντους στην πρώτη περίοδο και 30 στην δεύτερη και τρίτη μαζί. Ο Ράις δε μπορούσε να…βγει από τις συμπληγάδες, με το νεαρό Παπαδάκη να…παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Εν τέλει η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε το Περιστέρι να προηγείται με 68-52!

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυναμικά με ένα γρήγορο 7-0 από το νεαρό Παπαδάκη να σκοράρει 5 πόντους βγάζοντας παράλληλα καλές άμυνες. Με την διαφορά να πέφτει σε μονοψήφιο. Τα ριμπάουντ πλήγωσαν το Περιστέρι σε αυτό το διάστημα που έδιναν δεύτερες επιθέσεις στους αντιπάλους και τον βνα έρχεται από τον πάγκο και να δίνει πολύτιμες βοήθειες. Στα τελευταία λεπτά το ματς ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες δίνουν…ομηρικές μάχες σε κάθε κατοχή ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ολοκληρώσουν την ανατροπή παρά το επί μέρους σκορ 14-26. Απίτευτη εμφάνιση από τον Βασιλόπουλο που ήταν παντού στο γήπεδο έχοντας 9π, 8ρ, 5κλ και 2 ασ, με μόλις 1 λάθος. Ξεχώρισαν και οι Μορέιρακαι Μπλακ με 12 (ο πρώτος είχε και 10ρ,) και ο Χάτσεςρ με 14. Ο Παπαπέτρου ο μόνος διασωθέν για τους “πράσινους” με 15 και ελαφρώς ο Ράις με 13 αλλά με 4/13 σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 25-15, 28-15

Περιστέρι:Σμιθ 9 (1), Αγραβάνης, Μορέιρα 12, Βασιλόπουλος 9, Γκρέι 6, Μπλέικ 12 (2), Ξανθόπουλος 6 (1), Βισσαρίου, Καράμπελας, Γόντικας 6, Χάτσερ 14 (2), Κίνγκσλει 8

ΠΑΟ: Τόμας 9, Παπαγιάννης 9, Παπαπέτορυ 15 (3), Φριντέτ 4 (1), Καλάθης, Ράις 13 (2), Παπαδάκης 5 (1), Βουγιουκας 3, Τζόνσον 8 (2), Γουάιλι 6, Μήτογλου 6, Μπεντίλ

ΠΗΓΗ: basketblog.gr