Παρουσιάστηκε στον Άρη ο Μίκαελ Ένινγκ – Δηλώσεις

0
386
O Μίκαελ Ένινγκ παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα ως νέος προπονητής του Άρη και στις πρώτες δηλώσεις του έδωσε μία εικόνα του πλάνου του, μίλησε για την αγωνιστική φιλοσοφία του, αλλά και τον στόχο των “κιτρίνων”.

Tο μεσημέρι της Τετάρτης (16/10) παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους Τύπου ο νέος προπονητής του Άρη, Μίκαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός τεχνικός, στις πρώτες δηλώσεις του, μίλησε για την αγωνιστική φιλοσοφία του, τον στόχο των “κιτρίνων”, το πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ εξέφρασε και την άποψή του για τον πρώην παίκτη του, Άγγελο Χαριστέα.

Αρχικά μίλησε ο αθλητικός διευθυντής του Άρη, Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος σημείωσε: “Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την ομάδα μας, καλωσορίζουμε το νέο μας προπονητή στην οικογένεια του Άρη, τον κ. Μίκαελ Ένινγκ. Του εύχομαι να έχει επιτυχίες, υγεία, όλοι μαζί και όχι μόνος του, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα και τον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε”.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Γερμανός τεχνικός αφού καλησπέρισε τους δημοσιογράφους στα ελληνικά, ανέφερε: “Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, ευχαριστώ τον κ. Χαριστέα, αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα προσπαθήσουμε όσο πιο γρήγορα να έχουμε επιτυχίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει μόνο νίκες, αλλά να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς, να πραγματοποιήσουμε το όνειρο του κόσμου η ομάδα να πηγαίνει όλο και πιο πάνω.

Για μένα ως Γερμανό έχει μεγάλη αξία η ομάδα του Άρη, το ελληνικό ποδόσφαιρο το παρακολουθούμε, αλλά και εγώ ειδικά επειδή είχα τον Χαριστέα παίκτη παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί.

Φυσικά, έχουμε λίγο χρόνο, ωστόσο έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι η ομάδα έχει πολύ ποιότητα και είμαι αισιόδοξος”.

Σχετικά με την πρώτη επαφή με τους παίκτες και ποια είναι τα στοιχεία που είναι τα ατού του Άρη αλλά και τι θέλει να βελτιώσει, είπε: “Όσον αφορά αυτά που θέλω να διορθωθούν, δεν θέλω να τα δουν οι αντίπαλοι. Στα θετικά, είναι μία ομάδα με ποιότητα που δημιουργεί ευκαιρίες και μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε. Απλά λείπει η ισορροπία. Η συγκέντρωση για 90 λεπτά ώστε να αποφεύγει τα λάθη που γίνονται”.

Για το σύστημα που του αρέσει, ανέφερε: “Αυτό που γνωρίζετε είναι ότι μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Να κυριαρχούν οι ομάδες μου στο παιχνίδι, όχι να υπερασπιζόμαστε ένα αποτέλεσμα. Προτιμώ να κερδίζω με 5-4 παρά με 1-0. Απλά πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Όσον αφορά το σύστημα εξαρτάται από το υλικό κάθε ομάδας. Στην πορεία θα μπορέσω να μιλήσω καλύτερα για αυτό”.

Για το αν έπαιξε ρόλο η παρουσία του Άγγελου Χαριστέα για να πει το… ναι στον Άρη: “Είναι η 3η φορά που πρώην παίκτης μου γίνεται τεχνικός διευθυντής και με καλεί σε ομάδα, με τον Χαριστέα είχα πάντα σχέση εμπιστοσύνης, αυτό είναι πολύ σημαντικό και είναι ένας λόγος που ήρθα εδώ για να συνεργαστώ. Μπορεί να βγει κάτι μεγάλο από αυτή την συνεργασία και σίγουρα έπαιξε ρόλο”.

ΠΗΓΗ: hsigmalive.com