Θα “σπάσει” το φράγμα των 1.600 km/h;

0
360

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ BLOODHOUND LAND SPEED RECORD ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.

Η ομάδα δημιούργησε το όχημα που ονόμασε «Bloodhound Land Speed Record» με σκοπό να επιχειρήσει να ξεπεράσει το φράγμα των 1.600 km/h στην ξηρά. Αυτό, διαθέτει έναν τζετ κινητήρα της Rolls-Royce, ο οποίος χρησιμοποιείται στο μαχητικό Eurofighter Typhoon, και η προσπάθεια θα γίνει στη Νότια Αφρική.

Ο κ. Ian Warhurst, Διευθύνων Σύμβουλος της Bloodhound, δήλωσε σχετικά: «Αυτό είναι! Φεύγουμε για τη Νότια Αφρική όπου θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για να βρούμε τον ρυθμό του αυτοκινήτου. Πρόκειται για ένα μηχανολογικά προηγμένο όχημα και ανυπομονούμε να δούμε το αποτέλεσμα και να παρακολουθήσουν οι φίλοι μας την προσπάθειά μας διαδικτυακά».

Όπως έγινε γνωστό, η προσπάθεια για την κατάρριψη του ρεκόρ θα γίνει σταδιακά. Αρχικά, θα γίνουν 13 δοκιμές, με την ταχύτητα του οχήματος να περιορίζεται στα 804 km/h (500 mph), για να ελεγχθούν τα συστήματα και η συμπεριφορά του. Εάν όλα πηγαίνουν καλά, η ταχύτητα θα αυξάνεται σταδιακά από προσπάθεια σε προσπάθεια. Η ομάδα, για τον επόμενο ένα με ενάμιση χρόνο, θα συλλέγει δεδομένα από τις δοκιμές και θα τα αναλύει. Με την προϋπόθεση ότι όλα θα είναι όπως πρέπει, τότε θα δοκιμάσει να κινηθεί το όχημα με ταχύτητα 1.609 km/h (1.000 mph), ώστε αφενός να επιτευχθεί αυτό το ορόσημο και αφετέρου να καταρριφθεί το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά. Θυμίζουμε ότι αυτό σημειώθηκε το 2017 και είναι 1.227,9 km/h.

 

ΠΗΓΗ: caranddriver.gr