Τι είπε ο Μαρτίνς στα τετ-α-τετ με Ομάρ, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά και Ποντένσε για Βελιγράδι και Άρη

0
266

Η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να μην επιλέξει τους Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά και Ποντένσε για το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού στο ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Η ήττα των ερυθρόλευκων στο Βελιγράδι τα αύξησε και μαζί αύξησε και την πίεση για νίκη στο απογευματινό (19:30) εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη.

Eντούτοις, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε φροντίσει πριν από το παιχνίδι του Βελιγραδίου να συζητήσει με τους… ενδιαφερόμενους και να τους ενημερώσει για τα σχέδιά του που ξεκίνησαν να… ξετυλίγονται από το παιχνίδι με τη Λαμία, όπου αγωνίστηκαν και οι τέσσερις. Ένα μήνυμα που λίγοι κατάλαβαν, αλλά το οποίο ο Μαρτίνς έστειλε με σαφήνεια και στους ίδιους επί προσωπικού.

Ο 49χρονος κόουτς των Πειραιωτών, λοιπόν, είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση και με τους τέσσερις. Βαλμπουενά, Ομάρ, Ποντένσε και Γκιγιέρμε πέρασαν από το γραφείο του και ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του προπονητή τους προτού  ο Ολυμπιακός «πετάξει» για τη Σερβία, καθώς ο Μαρτίνς είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές πριν ακόμη και από το ματς με τη Λαμία.

Στη συζήτηση που είχε με τους τέσσερις παίκτες του ανέφερε ότι θεωρούσε το παιχνίδι με τον Άρη πιο σημαντικό από αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα και προτιμούσε να τους έχει ξεκούραστους και «φρέσκους» στην αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης. Τους έδειξε τις μετρήσεις τους, τους μίλησε με στοιχεία για το πόσο έχουν παίξει, αλλά και πόσο έχουν καταπονηθεί και τους ενημέρωσε για την απόφασή του.

Μάλιστα, για τους τρεις από τους τέσσερις το πλάνο ήταν να μπουν από το 60 και μετά αναλόγως και την εξέλιξη, ώστε να δώσουν ώθηση στον Ολυμπιακό, κάτι που θα γινόταν αν δεν είχε αποβληθεί ο Μπενζιά στο 58ο λεπτό, αλλάζοντας τελείως τις ανάγκες του αγώνα.

Είναι αλήθεια ότι και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές ήθελαν να αγωνιστούν στο Βελιγράδι. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν στο Champions Leagu όσο κουρασμένοι κι αν νιώθουν. Ωστόσο, ο Μαρτίνς ήταν απόλυτος και ξεκάθαρος αναφορικά με το πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη στο «Βικελίδης» και να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος μόνος πρώτος, με τους παίκτες να αποδέχονται την απόφασή του και να εκτιμούν το γεγονός ότι τους εξήγησε αναλυτικά το σκεπτικό του.

 

ΠΗΓΗ: real.gr