Το βάθος της Ρεάλ φαίνεται από… τις απουσίες

0
321

Τα τελευταία χρόνια είναι μια… σταθερά της Euroleague πως η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάζει κάθε σεζόν το πληρέστερο ρόστερ της διοργάνωσης. Πράγματι, ο Πάμπλο Λάσο έχει την ευχέρεια εδώ κι αρκετά χρόνια να έχει διαθέσιμες λύσεις ακόμη κι όταν τραυματισμοί εμφανίζονται μαζικά.

Η αλήθεια είναι πως φέτος η Μπαρτσελόνα έχει μάλλον πάρει τα σκήπτρα της πιο πλήρους ομάδας της Euroleague, μετά την τεράστια οικονομική επένδυση που έκανε το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι για την Ρεάλ που παραμένει γεμάτη σε όλες τις θέσεις.

Οι Μαδριλένοι ταξίδεψαν στην Αθήνα χωρίς τους Σέρχιο Γιουλ, Τζέισι Κάρολ και Φελίπε Ρέγιες. Αν και κανείς εκ των προαναφερθέντων δεν διάγει την πρώτη νιότη του, είναι κοινώς αποδεκτό πως μιλάμε για top level παίκτες με τεράστια προσωπικότητα κι αδιαμφισβήτητη ποιότητα. Παίκτες που θα είχαν θέση με εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε οποιαδήποτε ομάδα της διοργάνωσης.

Από τις απουσίες, όμως, φαίνεται και η πληρότητα της Ρεάλ. Με ποια έννοια το λέμε; Ότι παρά αυτές τις απώλειες, ο Πάμπλο Λάσο θα έχει μια 12άδα παικτών που ακόμη κι έτσι είναι για μεγάλα πράγματα περιλαμβάνοντας ψηλούς για όλα τα γούστα και περιφέρεια γεμάτη ταλέντο κι εμπειρία.

Ας ξεκινήσουμε από τους κοντούς: Γιουλ και Κάρολ λείπουν, αλλά από το «1» ως το «3» υπάρχουν ακόμη ο… ταχυδακτυλουργός Φακούντο Καμπάτσο (11.3π., 6.6ασ.), ο πάντα συνεπής Φαμπιέν Κοζέρ (7.1π. σε 15′), o περσινός MVP της ACB Νικολας Λαπροβίτολα (3.3π., 2.2ασ. σε 11′), ο γνωστός Ρούντι Φερνάντεθ (7.5π. με 41.4% 3π.), ο πολύ ανεβασμένος Γκάμπριελ Ντεκ (8.3π., 3.7ριμπ.) και το… πολυεργαλείο Τζέφερι Τέιλορ.

Στην frontline, τα ονόματα… τρομάζουν ακόμη περισσότερο: ο captain Ρέγιες λείπει, αλλά παραμένουν διαθέσιμοι ο πρωταγωνιστής Άντονι Ράντολφ (12.4π. με 50.6% 3π.), ο γίγαντας Έντι Ταβάρες (5.7π., 6.3ριμπ.), ο «φρέσκος» Τζόρνταν Μίκι (9.4π., 4.9ριμπ.), ο Τρέι Τόμπκινς (7.4π. με 50% 3π.), ο υπερταλαντούχος Ουσμάν Γκαρούμπα και ο Σαλάχ Μεϊρί που τώρα μπαίνει στο rotation.

Δύσκολα θα βρει κανείς ομάδα της Euroleague, που θα παίζει χωρίς τρία δυνατά ονόματα και «βαριά» συμβόλαια και παρ’ όλα αυτά θα παρουσιάζει τέτοια πληθώρα επιλογών.

Φυσικά, ο Παναθηναϊκός -παίζοντας και στην πολύ ισχυρή έδρα του με τον κόσμο- δεν έχει λόγο να μπει με φόβο στην αναμέτρηση ούτε να θεωρήσει πως δεν έχει ελπίδες. Απλώς μια μόνο ανάγνωση στο μαδριλένικο ρόστερ προκαλεί… ίλιγγο.

Σε επίπεδο ομαδικών στατιστικών, η Ρεάλ είναι δεύτερη σε ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα με 40.4%, σε ασίστ (19.1) και σε τάπες (3.8) και τρίτη σε πόντους με 85 ανά ματς.

Σε κάθε περίπτωση, το κίνητρο των «πρασίνων» θα πρέπει να είναι στα ύψη δεδομένου πως θέλουν να σβήσουν την ήττα από την Μακάμπι που ήρθε με οδυνηρό τρόπο, να ικανοποιήσουν το κοινό τους που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ μετά την «απουσία» στο ματς με την Φενέρμπαχτσε και να βάλουν τέλος στο τρομερό σερί 10 νικών της Ρεάλ.

 

 

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr