“Ρουκέτες” UEFA στην Τούμπα – “Τρέμει” ο Ιβάν – Αυτόν διώχνει – Έτοιμη επιστροφή-βόμβα!

0
311

Ραγδαίες εξελίξεις. Τι ισχύει με άσο του ΠΑΟ. Μόνο εδώ…

Κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει στον sportdog, το πόσο επιβεβλημένη είναι μια πώληση τον Ιανουάριο στον ΠΑΟΚ προκειμένου να περιοριστεί κάπως η ασφυκτική θηλιά που ελέω FFP βρίσκεται στον λαιμό του Δικεφάλου. Οι παράγοντες των πρωταθλητών δεν έχουν δημοσιοποιήσει επακριβώς το πόσο δύσκολα είναι τα δεδομένα, προσπαθούν ωστόσο με μικρές… δόσεις αλήθειας και διάφορες τοποθετήσεις να προετοιμάσουν τον κόσμο για τις αναγκαίες κινήσεις.

Γιατί σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί, ούτε τώρα, ο Δικέφαλος με τις επιταγές του Financial Fair Play, οι υπεύθυνοι του συλλόγου γνωρίζουν πολύ καλά πως οι κατά καιρούς προειδοποιήσεις που έχουν δεχτεί και τα ενίοτε πρόστιμα για την καταστρατήγηση του FFP θα ωχριούν μπροστά στην τιμωρία που περιμένει τον σύλλογο και πιθανότατα θα είναι – κατ’ ελάχιστο – απαγόρευση μεταγραφών.

Σιγά σιγά διαφαίνεται και στον δημόσιο λόγο, μέσω διαρροών φυσικά, των “ασπρόμαυρων” η πρόθεση για μία πώληση τον Ιανουάριο, αλλά και η αναπροσαρμογή του ρόστερ με αποχωρήσεις παικτών που δεν υπολογίζονται (ακόμη και ως ελεύθεροι) και μη ανανεώσεις συμβολαίων. Μένοντας στο πρώτο κομμάτι, αυτό των παραχωρήσεων, επικρατέστερος βάσει των όσων ισχύουν ως τώρα για να φύγει είναι ο Γιαννούλης

Σε περίπτωση που όντως η σχετική φημολογία επιβεβαιωθεί (να σημειωθεί πάντως πως μέχρι στιγμής στον Δικέφαλο δεν έχει φτάσει επίσημη πρόταση για τον διεθνή αριστερό μπακ), η απόφαση που έχει ληφθεί για την αντικατάσταση του έχει διπλή στόχευση: είτε αν ο Παναθηναϊκός συναινέσει, η αγορά (μέσω κυρίως έμψυχων ανταλλαγμάτων) του Ινσούα είτε προσπάθεια να αποκτηθεί δανεικός (αρχικά) ο Κώστας Σταφυλίδης.

Δεν αγωνίζεται στην Χόφενχαϊμ – τελευταίο του παιχνίδι βασικός στα  μέσα Σεπτεμβρίου – και παρότι καλοκαιρινό της απόκτημα είναι σαφές ότι βρίσκεται εκτός πλάνων. Στο μυαλό του ίδιου, καιρό τώρα, έχει ωριμάσει η ιδέα της επιστροφής στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Τούμπα, οι σχέσεις του (σε προσωπικό, αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο) με την ιδιοκτήτρια οικογένεια του Δικεφάλου είναι πλέον πλήρως αποκατεστημένες και πραγματικά εξαιρετικές και όλο αυτό το «ψηστήρι» των περασμένων χρόνων φαίνεται πως πλέον έχει αποδώσει.

Δικαιολογημένα συνεπώς εκτιμάται πως οι συνθήκες ίσως και να είναι ευνοϊκές για την πώληση του Γιαννούλη, αφού και αντικαταστάτης έχει βρεθεί και τα δεδομένα για τη συγκεκριμένη κίνηση, με τον Σταφυλίδη δηλαδή, είναι άκρως συμφέρουσα για τον ΠΑΟΚ, πάντα έχοντας κατά νου το… οικονομικό ισοζύγιο. Πώληση Γιαννούλη θα αποφέρει μίνιμουμ +6 εκατ. ευρώ, ο Σταφυλίδης θα έρθει – επαναλαμβάνουμε – δανεικό (ενώ αν επιλεγεί η λύση Ινσούα, η πρόταση σίγουρα θα περιλαμβάνει πολλά έμψυχα ανταλλάγματα και ένα ποσό αντίστοιχο του στάτους του Αργεντινού στον Παναθηναϊκό, αφού σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα μπορεί να υπογράψει όπου επιθυμεί ως ελεύθερος).

 

 

 

ΠΗΓΗ: sportdog.gr