Τρίτη σερί νίκη για τους «κυανόλευκους» που επικράτησαν με 1-0 της Ξάνθης στην έδρα τους * Σκόρερ ο Μπεχαράνο

0
316

Όλο και ανεβαίνει… Σε καλό φεγγάρι βρίσκεται η Λαμία όπως απέδειξε το βράδυ του Σαββάτου (23/11) καθώς επιβλήθηκε εντός έδρας με 1-0 της Ξάνθης, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1, και πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατέκτησε δίκαια το τρίποντο που την ανέβασε στην όγδοη θέση με 13 βαθμούς.

Οι Θρακιώτες, στον αντίποδα, που προβλημάτισαν ξανά με την απόδοσή τους και δεν απείλησαν ουσιαστικά, πλέον αγνοούν τη νίκη εδώ και 6 αγωνιστικές.

Όλοι οι παίκτες της Λαμίας βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα, ωστόσο τη διαφορά έκαναν οι Μπεχαράνο, που πέτυχε και το μοναδικό γκολ του αγώνα, Αντέτζο, Βάντερσον, Ρόμανιτς και Ταϊρόν όσο αγωνίστηκε. Από πλευράς φιλοξενούμενων διακρίθηκαν μόνο οι Άμπαντ, που με μερικές μεγάλες επεμβάσεις κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, Λισγάρας και Τερκί.

Στο 12′ η Ξάνθη έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, και μάλιστα διπλή, όταν ο Θεοδωρόπουλος εξουδετέρωσε τα σουτ των Ντε Αμορίμ και Τζουρίτσκοβιτς. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και μέχρι την ανάπαυλα είχαν τρεις καλές στιγμές με Ταϊρόν (15′), Αντέτζο (21′) και Τουράμ (23′).

Η Λαμία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54′ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με δυνατό διαγώνιο σουτ του Μπεχαράνο έπειτα από ασίστ του Ταϊρόν. Οι Φθιώτες κυνήγησαν με λύσσα και δεύτερο γκολ ωστόσο έπεσαν πάνω στον Άμπαντ ο οποίος στο 58′ εξουδετέρωσε το σουτ του Μπεχαράνο ενώ στο 84′ αυτά των Καραμάνου και Ρόμανιτς. Στα λεπτά που απέμεναν, η Ξάνθη πίεσε για την ισοφάριση ωστόσο η μόνη τελική που δημιούργησε ήταν ένα πλασαριστό σουτ του Μπαριέντος που πέρασε ψηλά άουτ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κουμπαράκης (Θράκης), με βοηθούς τους Μπαλτά (Αχαΐας) και Τζιώτζιο (Θράκης). Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Σέζος (Κιλκίς) και AVAR ο Παπαδάκης (Ηρακλείου). Τέταρτος ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας).

Κίτρινες: 59′ Μπεχαράνο, 60′ Ταϊρόν, 71′ Δημούτσος, 72′ Πλιάτσικας, 90′ Σάλιακας – 45+1′ Καρασαλίδης, 48′ Μουλέν

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Καραμάνος (87′ Βύντρα)Ταϊρόν (74′ Σάλιακας), Ρόμανιτς, Τουράμ (90+4′ Βλαχομήτρος).

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μαλεζάς, Σόσα, Τερκί, Μουλέν (70′ Ντε Λούκας), Ντε Αμορίμ (85′ Πολέτο), Τζουρίτσκοβιτς (54′ Μπαριέντος), Εντουάρντο, Ρενέλα.

 

 

ΠΗΓΗ: a-sports.gr