Βόλος- Αστέρας Τρίπολης 0-1

0
824

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 1-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και πέτυχε ένα διπλό που του αλλάζει τη χρονιά, φτάνοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Λυτρωτής ο Μίλος Ντέλετιτς πέντε λεπτά πριν την εκπνοή.

Όσο πιο μεγάλο είναι το διακύβευμα, τόσο πιο δύσκολο είναι να προσφέρουν οι παίκτες ποιοτικό μπάσκετ. Ο τελικός στα «Δύο Αοράκια» δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά αυτό μάλλον ελάχιστα απασχολεί τους φίλους της ΑΕΚ, που πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Κυπέλλου. Το 57-61 επί του τυπικά γηπεδούχου Προμηθέα, προήρθε κυρίως από την καλή λειτουργία της «κιτρινόμαυρης» περιφέρειας.

Ο Ζήσης ήταν αυτός που με την εμπειρία του έδωσε τον σωστό ρυθμό στην ΑΕΚ, ο Ρέι εκείνος που έκανε τη διαφορά, εκμεταλλευόμενος τα αργά πόδια των αντίπαλων περιφερειακών, τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και τις κακές συνεργασίες στις αλλαγές στα μαρκαρίσματα. Οι δυο τους πέτυχαν 27 πόντους, ενώ συνολικά η «Ένωση» πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό πόντων από τους παίκτες που παίζουν με… πρόσωπο.

Ο Μάκης Γιατράς είδε τους παίκτες του να πετούν στα σκουπίδια 12 βολές, να είναι πολύ κακοί από την περιφέρεια και να έχουν παίκτες «κλειδιά» σε κακή μέρα. Ο Αγραβάνης με τον Μάντζαρη δεν βοήθησαν καθόλου, με τον πρώτο να είναι πιο μαχητικός στην άμυνα, ο Χολ με τον Μπαμπ είχαν κάποιες καλές στιγμές, όμως τη… δουλειά έκαναν ο Μαυροκεφαλίδης (δίχως να είναι καλός) κι ο Κασελάκης, ο οποίος ήταν καλύτερος συγκριτικά απ’ όλους, αλλά μοιραίος στο τέλος, καθώς πήρε δύο τραβηγμένες προσπάθειες.

Στο επιθετικό ριμπάουντ του Σλότερ, μετά το άστοχο σουτ του Ζήση κι ενώ έμεναν 12 δευτερόλεπτα, ο Καρακατσούνης χρέωσε με φάουλ την προσπάθεια των αμυντικών να διεκδικήσουν την μπάλα. Ο Κατσίβελης έκανε φάουλ στον Ρέι, ο οποίος με 2/2 βολές «έγραψε» το 57-60, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ με 1/2 βολές ο Γιαννόπουλος.

Οι διαιτητές Σχινάς – Αναστόπουλος – Καρακατσούνης ήταν στο… κλίμα του τελικού. Δεν βοήθησαν να παιχτεί καλό μπάσκετ, σφύριξαν περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, είχαν πολλές λάθος αποφάσεις, ενώ έκλεισαν τα μάτια στα βήματα του Ρέι, όταν ο Αμερικανός σημείωσε το 53-56.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-29, 38-43, 57-61.

 

 

 

ΠΗΓΗ: tanea.gr