Μία νίκη μες το άγχος… αλλά νίκη!

0
297

Ο ΑΡΗΣ επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης 2-1 σε ένα ματς που… έπαιξε με την φωτιά και έχασε τον Έμαν με κόκκινη #ARISFC #ARIS

Από το πρώτο ημίχρονο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, με τους Σάσα και Ρόουζ να σκοράρουν τα γκολ των γηπεδούχων
Ο ΑΡΗΣ έδειξε από νωρίς ότι θα μπορούσε να έχει ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στον Αστέρα. Ειδικά από την στιγμή που προηγήθηκε νωρίς. Πάλι όμως έζησε μέσα στο άγχος του, χωρίς ευτυχώς να το πληρώσει.

Το τελικό 2-1 “στέλνει” την ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ στην διακοπή με ηρεμία και… έναν τερματοφύλακα αφού ο Έμαν αποβλήθηκε στο 90′ και την θέση του πήρε ο Τσιλιγγίρης. Ο νεαρός μάλιστα σταμάτησε ωραίο φάουλ των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις, μετά από ένα δεύτερο ημίχρονο στο οποίο οι γηπεδούχοι δεν είχαν ούτε μία καλή ευκαιρία για να “τελειώσουν” το παιχνίδι.

Ο Κατσικογιάννης βέβαια δεν απέβαλλε τον Μαρτικάρντι με δεύτερη κίτρινη στο 26′ ενώ ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που χαρίστηκε στους παίκτες των Αρκάδων.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος με τα τέρματα των Σάσα (5′) και Ρόουζ (34′) οι οποίοι έδωσαν το προβάδισμα στον ΑΡΗ, για να έρθει το γκολ του Λουίς Φερνάντεθ στο 40′ με το οποίο έγινε το 2-1.

Δεληζήσης… και τέλος (4-2-3-1)

Εμπιστοσύνη στην ίδια ενδεκάδα των τελευταίων αγωνιστικών έδειξε για ακόμη μία εβδομάδα ο Μίχαελ Ένινγκ, με μοναδική αναγκαστική διαφοροποίηση στα στόπερ μπροστά από τον Έμαν. Ο Δεληζήσης πήρε την θέση του τραυματία Βέλεθ και ήταν ο παρτενέρ του Ρόουζ. Σούντγκρεν κάλυπταν τα άκρα της άμυνας.

Σάσα και Ματίγια ξεκίνησαν στα χαφ, με τους Ντιγκινί, Γκάμα και Φετφατζίδη πίσω από τον Μπράουν Ιντέγε.

Μετρημένες αλλαγές από τον Χιμένεθ (4-2-3-1)

Σε… συγκρατημένο ροτέισον προχώρησε ο Ισπανός τεχνικός του ΑΡΗ, αλλάζοντας δύο πρόσωπα σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο Κώτσιρας πήρε την θέση του Βλάχου στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Τασουλή στο αριστερό και τους Μαντρικάρντι-Σουάρες δίδυμο στα στόπερ μπροστά από τον Παπαδόπουλο που ήταν στο τέρμα.

Μουνάφο και Βαλιέντε συνέθεταν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής. Ο Λουίς Φερνάντεθ ξεκίνησε αντί του Ριέρα στα εξτρέμ μαζί με τον Μαρκ Φερνάντεθ και ο Καπίγια στον άξονα λίγο πίσω από τον Μπαράλες.

Φοβού τον… κοντό 

Σε ένα κόρνερ οι ψηλοί είναι αυτοί που έχουν πάντα τον πρώτο λόγο. Σε αυτό όμως του ΑΡΗ στο 5ο λεπτό… χτύπησε το αουτσάιντερ. Ο Ματίγια γέμισε στην περιοχή και ο Σάσα με ωραία κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ νωρίς-νωρίς στο παιχνίδι. Ακόμη ένα ματς που σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο εντός έδρας.

Εδωσε χώρο, περίμενε και δικαιώθηκε

Παρά το 1-0 ο ΑΡΗΣ δεν κράτησε την ίδια επιθετική… θέρμη. Εδωσε χώρο στον Αστέρα, κυρίως από τον άξονα, τον άφησε να ανέβει και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία να βγει στο επιθετικό τρανζίσιον.

Σε μία τέτοια φάση στο 34′ ήρθε και το 2-0, με την απίστευτη ενέργεια του Λίντσεϊ Ρόουζ. Ο Γάλλος ξεχύθηκε στην επίθεση, ξεκινώντας πίσω από την σέντρα, και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του για να δώσει στο τέλος ένα εύκολο γκολ στον Ντιγκινί ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα του ΑΡΗ με αριστερό συρτό σουτ μέσα από την περιοχή.

Χαρίστηκε στον Ματρικάρντι ο Κατσικογιάννης

Στο 24′ ο Αστέρας θα μπορούσε να μείνει με παίκτη λιγότερο εάν ο διαιτητής είχε εφαρμόσει τον κανονισμό και απέβαλλε τον Μαντρικάρντι με δεύτερη κίτρινη για χέρι, με τον Αργεντινό λίγα λεπτά αργότερα να γίνεται αλλαγή για ευνόητους λόγους…

Δεύτερη φάση και… γκολ για τον Αστέρα

Τα ποσοστά επιτυχίας των αντιπάλων του ΑΡΗ φέτος είναι… μνημειώδη. Δεν θα γινόταν λοιπόν -δυστυχώς- να μην γίνει το ίδιο και από τον Αστέρα ο οποίος σκόραρε στην δεύτερη τελική του προς την εστία. Ο Μαρκ Φερνάντεθ τσίμπησε από τα αριστερά την μπάλα στην περιοχή για τον Λουίς Φερνάντεθ ο οποίος με προσπάθεια στην κίνηση μείωσε σε 2-1 και αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στον Δεληζήση.

Κάκιστος ο ΑΡΗΣ, ανούσιος ο Αστέρας στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος του αγώνα όχι μόνο δεν διεκδικεί… δάφνες από πλευράς θεάματος αλλά ήταν κάκιστο. Κυρίως για τον ΑΡΗ ο οποίος δεν είχε ούτε μία καλή στιγμή και αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι, ως αποτέλεσμα της πίεσης του Αστέρα που προσπάθησε αλλά ανούσια. Είχε βέβαια δύο καλές στιγμές. Μία στο 60′ με τον Έμαν να “βγάζει” εντυπωιακά το μακρινό σουτ του Τασουλή και την επέμβαση του… Τσιλιγγίρη στο φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ.

Κόκκινη… χωρίς νόημα

Στο 87′ λοιπόν οι φιλοξενούμενοι έφτασαν έξω από την περιοχή του ΑΡΗ με καλές προϋποθέσεις. Φάση στην οποία ο Έμαν βγήκε και ανέτρεψε τον Αντριάν Ριέρα ο οποίος δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Αφού ο Κατσικογιάννης έδειξε την κίτρινη στον Αυστριακό, στην συνέχεια… αποφάσισε να συμβουλευτεί το VAR για να αποβάλλει τελικά τον τερματοφύλακα του ΑΡΗ και να… φέρει στο ματς τον Τσιλιγγίρη.

Ο νεαρός μπήκε στο 90′ και με το καλημέρα έδιωξε εντυπωσιακά το φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ στην τελευταία καλή στιγμή του ματς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας), Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου)
4ος: Αριστομένης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΣ: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 57′ Ντιγκινί, 82′ Ιντέγε/21′ Ματρικάρντι, 29′ Μπαράλες, 76′ Βαλιέντε
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90′ Έμαν
ΓΚΟΛ: 5′ Σάσα, 34′ Ρόουζ/40′ Λουίς Φερνάντεθ

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί (90′ Τσιλιγγίρης), Γκάμα (71′ Μπα), Φετφατζίδης (79′ Τόνσο), Ιντέγε

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι (29′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Τασουλής, Σουάρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (58′ Σίτο Ριέρα), Μαρκ Φερνάντεθ (65′ Αντριάν Ριέρα), Λουίς Φερνάντεθ, Καπίγια, Μπαράλες.