Αρχική Άλλα Σπορ Δημοφιλή Μηχανοκίνητα Formula 1' Verstappen – Ο νέος κινητήρας είναι αισθητά καλύτερος

Verstappen – Ο νέος κινητήρας είναι αισθητά καλύτερος

0
281

Ο Max Verstappen έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της Red Bull στις δοκιμές της Παρασκευής για το ιταλικό GP, με τον Ολλανδό να στέκεται και στον αναβαθμισμένο κινητήρα της Honda που χρησιμοποιεί στην Monza.

Ο Ολλανδός, που πέτυχε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο, θα αναγκαστεί να εκκινήσει από το τέλος του grid λόγω της αλλαγής μονάδας ισχύος, και έτσι εστίασε περισσότερο στον ρυθμό αγώνα.

Επιπλέον, επαίνεσε για την καλή του σημερινή παρουσία τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Honda που χρησιμοποιεί για πρώτη φορά (spec 4), λέγοντας ότι η διαφορά στην ιπποδύναμη σε σχέση με τον προηγούμενο είναι αισθητή.

«Ήταν μια καλή ημέρα. Φυσικά, οι συνθήκες ήταν λίγο δύσκολες, αλλά το μονοθέσιο λειτούργησε πολύ καλά και φαινόμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί, σε μια πίστα που κανονικά δεν μας ταιριάζει», είπε ο Ολλανδός.

«Στην Monza ο πραγματικός χρόνος γύρου είναι δύσκολος να υπολογιστεί λόγω του slipstream, αλλά ο ταχύτερος γύρος μου έγινε χωρίς τη βοήθεια άλλου και αισθάνθηκα πολύ καλά. Σίγουρα πιστεύω ότι ο νέος κινητήρας είναι ένα καλό βήμα προς τα εμπρός, και μπορείς να αισθανθείς την πρόσθετη δύναμη που έχει, κάτι θετικό».

«Ξέρουμε ότι δεν θα παλέψουμε στις κατατακτήριες, καθώς θα εκκινήσουμε από το πίσω μέρος του grid, αλλά κοιτάζοντας τον ρυθμό αγώνα, το μονοθέσιο ήταν πολύ δυνατό και ήμασταν γρήγοροι, ενώ η συμπεριφορά του σε όλες τις συνθήκες ήταν καλή».

Εκκινώντας από πίσω, ο Verstappen ξέρει ότι θα έχει δύσκολο έργο για να αναρριχηθεί στην κατάταξη, για αυτό ελπίζει η βροχή που εμφανίστηκε σήμερα να συνεχιστεί και την Κυριακή.

«Θα ήθελα πιθανώς βροχή για την Κυριακή ξεκινώντας από πίσω, καθώς θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ανεβούμε στην κατάταξη, αλλά ακόμα και στο στεγνό μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν διασκεδαστικό αγώνα», είπε ο οδηγός της Red Bull.

 

ΠΗΓΗ: f1fan.gr